Kassa készül a pápalátogatásra

Kassa készül a pápalátogatásra

Előre regisztrálnia kell annak, aki részt akar venni a szeptemberi kassai  pápalátogatáson – közölte csütörtökön Jaroslav Fabian, a kassai érseki hivatal szóvivője.

Szeptember 14-én a kassai Luník IX lakótelepen találkozik a pápa a roma közösség tagjaival, majd a fiatalokkal a Lokomotíva stadionban.

Bober tájékoztatása szerint a pápa kassai útjával kapcsolatban tudni kell, „azért látogat ide, hogy a jóba vetett hitet megerősítse”.

Hírdetés

Kassa önkormányzata információs portált is indít a pápalátogatással kapcsolatban, szórólapokat is osztani fognak. A városközpontban LED-képernyőt helyeznek el, és élőben közvetítik a találkozót. „A Kassai Városi Közlekedési Vállalat ingajáratot indít a parkolókból a Kassára érkező résztvevők számára” – tájékoztatott Jaroslav Polaček főpolgármester, hozzátéve, hogy a kassai tömegközlekedés járatai ezen a napon ingyen szállítják az utasokat.

A Szentatya látogatásának megszervezéséhez mintegy 600 önkéntesre lesz szükség. A regisztrációs űrlapot hamarosan közzéteszik.

Ferenc pápa szlovákiai látogatása (szeptember 12–15.) során Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Sasvárra látogat. Találkozni fog a három vezető közjogi méltósággal, valamint a zsidó és roma közösségek képviselőivel, Sasváron pápai szentmisét tart.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »