Kásler Miklós nem javasolja a Szputnyikra a Jansent

Kásler Miklós nem javasolja a Szputnyikra a Jansent

Az Emmi vezetője kiposztolta a harmadik oltás megválasztásával kapcsolatos eljárásrendet.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ harmadik oltással kapcsolatos eljárásrendje” – kezdi bejegyzését Kásler Miklós.

Majd felsorolja, hogy milyen típusú első és második oltásra milyet javasolnak adni harmadiknak. Ebben újdonság nincs, eddig is hasonló volt a központi irányzat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetőjének bejegyzése azért érdemel különös figyelmet, mert az utóbbi időben két járványkezelésben hangsúlyos pozíciót betöltő emberről derült ki, hogy nem ezzel összhangban oltották meg.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a kormány országos oltási kampányának egyik arca és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is két Szputnyik oltásra kapott Jansent. Ez abból a szempontból észszerű választás, hogy így azokba az országokba is szabadabban utazhatnak, amelyek nem fogadják el az orosz vakcinát, ugyanis a Jansen egyadagos oltás, így teljesen védettnek számítanak, viszont a Kásler Miklós által megosztott eljárásrend így rendelkezik:

Hírdetés

„Azoknak, akik első és második oltásnak Szputnyikot kaptak, mRNS vakcinát, illetve a Sinopharmot ajánljuk.”

A Jansen vektorvakcina, a Pfizer és a Moderna mRNS-alapú.

Merkely Béla új nemzetközi adatokkal indokolta választását, Gulyás Gergely esetében arra hívták fel a figyelmet, hogy az oltó orvossal való konzultáció alapján válasszunk oltástípust.

Az Emmi-miniszer egy táblázatot is megosztott arról, hogy mire mit jó oltani.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »