Kártérítést fizet az egyik hazug amerikai úszó

Kártérítést fizet az egyik hazug amerikai úszó

Kártérítést fizet az egyik amerikai úszó, aki korábban azt állította, hogy fegyverrel fenyegették meg őket Rióban. 11 ezer dollárt ad egy riói jótékonysági szervezetnek, cserébe visszakapja az útlevelét a brazil hatóságoktól és hazautazhat. Az ügyben érintett 3 másik sportoló már nincs Brazíliában. A rendőrség megállapította, hogy a sportolókat nem fosztotta ki senki, hanem ők verték szét egy benzinkút mosdóját.

Egy riói benzinkút biztonsági kameráinak felvételei bizonyították, hogy négy amerikai úszó szóváltásba keveredett a kút dolgozóival, köztük van Ryan Lochte és az olimpiai bajnok 4×100-as váltó több tagja is. A sportolók állítólag a mosdóban tettek kárt, szétvertek egy tükröt és egy szappantartót. A benzinkutasok nem engedték távozni őket a helyszínről, az egyik biztonsági őr fegyvert is fogott az úszókra. A sportolók, akik egyébként részegek voltak, másnap azt állították egy amerikai tévének, hogy rendőrnek öltözött fegyveresek támadták meg és fosztották ki őket.

„A biztonsági őr vallomása szerint, amit mások is megerősítettek, azért került elő a fegyver, hogy kordában tartsák a sportolókat” – mondta Fernando Veloso riói rendőrfőnök.

A négy úszóból csak Ryan Lochte tudott gond nélkül elutazni Rióból, három másik társát előállították. Két sportolót, Gunnar Bentz-et és Jack Congert a repülőről szállították le a hatóságok.

„Zavarba ejtő volt, egy kicsit féltek, nem értették mi történik, miért nem szállhatnak fel a gépre, aztán volt némi félreértés, mert a rendőrök azt mondták, hogy tanúként hallgatják ki őket, a bíróság pedig teljesen mást mondott, úgyhogy ezért is mondjuk, hogy ami igazából történt az zavarba ejtő volt” – mondta Sergio Rivera, a úszók védőügyvédje.

Bentzt és Congert végül elengedték a hatóságok, és csak a negyedik úszó, Jimmy Feigen maradt Rióban. Ő végül kivásárolta magát. 11 ezer dollárt ajánlott fel egy riói jótékonysági szervezet számára, cserébe a hatóságok megígérték neki, hogy visszakapja az útlevelét. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága bocsánatot kért a brazil emberektől a négy úszó viselkedése miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »