Kárpáthaza labdarúgó torna Makkosjánosiban

Az elmúlt szombaton a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), a Rákóczi Főiskola és az Aranycsapat Alapítvány szervezésében Makkosjánosi műfüves pályáján rendezték meg a Kárpáthaza focitornát, melyen nyolc csapat mérkőzött meg, negyven év fölötti kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és magyarországi futballkedvelők. A gálameccsen pedig az NSKI munkatársai és Magyarország Ungvári Főkonzulátusának képviselői mérkőztek meg egymással.

Barta István, Makkosjánosi polgármestere köszönetet mondott az ötletgazdának, az NSKI munkatársainak, hisz az ő kezdeményezésükre jött létre az első Kárpátaljáért Kupa, és megköszönte az Aranycsapat Alapítvány támogatását is. Üdvözölte a résztvevőket Fodor Gyula, a főiskola rektorhelyettese, Szalipszki Endre, a Beregszászi Konzulátus főkonzulja, a torna védnöke pedig a barátság és a nemzeti összetartozás jegyében sportszerű, eredményes mérkőzéseket kívánt.

A nemzeti összetartozást több nyelven meg lehet fogalmazni, az egyik a sport nyelve, ezért most a Kárpáthaza labdarúgó torna keretén belül Kárpátaljáért focizunk itteni barátainknál, úgy, hogy a külhoni magyarság valamennyi képviselője jelen van, fogalmazott Szász Jenő.

-kósa-

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 40. számRovat: SportTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: KárpátaljaMakkosjánosiUkrajnakárpátaljai magyarságlabdarúgássportukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »