Kárpátalján aktivizálódtak a telefonos csalók

A rendőrség arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy ne dőljenek be a nyereményautókról, olcsó internetes árucikkekről és lottónyereményről szóló telefonhívásoknak, mert az utóbbi időben újra aktivizálódtak a telefonos csalók.

Az új csalási módszer az, hogy egyes személyek sms-t kapnak, miszerint nyertek egy autót, s a járművet csak akkor lehet átvenni, ha különböző pénzösszegeket utalnak a nyugdíjalapba, kifizetik az autó regisztrálását, stb. Miután az átutalások következtében az áldozatok több tízezer hrivnyát veszítenek el, a telefonos csaló kidobja telefonkártyáját, eltűnik a nagy pénzösszeggel, s többé nem lesz elérhető – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

A hatóságok köszönetüket fejezik ki azon személyeknek, akik értesítették őket az újabb csalási próbálkozásokról, s arra kérik a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek a pénzügyi tranzakcióikra.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ukrán média: Csalók küldenek a halálba ukrán gyerekeket Magyarországon23 ezer hrivnyát loptak el csalók az áldozat hitelkártyájárólAz ukrán munkaadók több mint 60 százaléka adócsalóRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: csalók, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »