Kárpátaljali magyar gyerekek nyaralnak Zánkán

Kárpátaljai magyarokat köszöntött az Országházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára pénteken; a gyermekek vasárnaptól a zánkai Erzsébet-táborban nyaraltak.

Lőrinczi Zoltán az ünnepségen azt mondta, nagy büszkeség, hogy a Parlamentben találkozhatnak. Ez az a hely, ahol eldől a magyar nép sorsa, ahol “nemzetünk legkiválóbbjai” társaik szavazatai alapján összegyűlnek, eldöntve, mi lesz a legjobb a többieknek, szerte a Kárpát-medencében – jelentette ki.

A helyettes államtitkár arra kérte a jelenlévőket, hogy vigyék el üzenetét szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak: magyarnak lenni jó.

Hírdetés

Idén az Erzsébet-táborok keretében 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban, ahol együtt vakációznak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhetik meg összetartozásukat.

D_NOE20190720007

Kárpátaljai magyar gyerekek ismerkednek az Országházzal, ahol  Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára köszöntötte őket 2018. július 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »