Kárpátaljai kisgyermekeknek küldtek ajándékot Veszprém megyei óvodások

A karácsonyi adományokat négy Veszprém megyei óvoda gyűjtötte össze. A csomagokat csütörtökön és pénteken adja át százkilenc kisgyermeknek Kálmán Csaba lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat kurátora. Az anyaországi óvodák névre szólóan készítették el az ajándékokat a határon túli gyerekek számára.

A Veszprémi Református Egyházmegye a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista nevű jótékonysági akciójához csatlakozva a háború miatt nélkülöző kárpátaljai óvodások karácsonyát igyekszik szebbé tenni. A Szolyvai Magyar Református Óvoda, a Tiszaágteleki Égigérő Református Óvoda és Bölcsőde, a Badalói Református „Édenkert” Óvoda, valamint a badalói Margaréta Óvoda és a gúti Szivárvány Óvoda gyermekei megírták a „karácsonyi angyalnak”, milyen játéknak örülnének a legjobban – a Veszprém megyei balatonalmádi, balatonarácsi és balatonfüredi református óvodákba, valamint az alsóörsi Napraforgó Óvodába járó gyermekek és családjaik pedig valóra váltják a kárpátaljai gyermekek álmát – írja a refdunantul.hu.

Ovisok ajándéka (f. Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: refdunantul.hu

December 2-án Steinbach József dunántúli püspök, a Balatonalmádi Református Egyházközség lelkipásztora adta át a gyülekezet által fenntartott Nádas Református Óvodában Kálmán Csabának, a Magyar Református Szeretetszolgálat kurátorának az intézmény által összegyűjtött játékokat, hogy azokat az alapítvány még karácsony előtt eljuttathassa Kárpátaljára.

Steinbach József elmondta, hogy az anyaországi óvodák névre szólóan készítették el az ajándékokat az ottani gyerekek kívánságlistája alapján. – Nagyon megható olvasni, hogy egy kárpátaljai gyermek mit kér karácsonyra. Nem telefont, nem fülhallgatót, nem technikai eszközöket, hanem babát, játékfűrészt, építőjátékot szeretne. Az itteni óvodások pedig nagy szeretettel összegyűjtötték számukra az ajándékokat – mondta a püspök. Hangsúlyozta, az adakozáson túl továbbra is fontos, hogy mindannyian imádkozzunk Urunkhoz, vessen véget a háborúnak, könyörögjünk őhozzá a világ felelős vezetőiért, hogy legyenek békességszerzőkké. Kálmán Csaba lelkipásztor, a Magyar Református Szeretetszolgálat dunántúli kurátora hozzátette, a gyermekek karácsonyának szebbé tétele mellett az is fontos cél, hogy segítsék a kárpátaljai magyarok helyben maradását.