Kárpátalja is megtagadta a rezsiemelést

Július 28-án a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselői ideiglenes moratóriumot vezettek be a közüzemi szolgáltatások díjainak emelésével kapcsolatosan.

Az elfogadott moratórium értelmében Kárpátalja területén 2017. január elsejéig tilos növelni a földgáz, hőszolgáltatás, villamos energia, meleg és hideg víz árát – írja a Vesztyi az UNIAN Hírügynökségre hivatkozva.

2016. augusztus 1-től 2017. január 1-ig a szolgáltatók nemcsak hogy nem kézbesíthetik az új, megemelt díjszabásokat tartalmazó számlákat, de még a fizetési késedelemért sem szabhatnak ki pénzbüntetést a fogyasztókra a megyében.

A Kárpátaljai Megyei Tanács képviselői fellebbezést írnak Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnöknek, melyben a megye képviselői felszólítják a kormányt, hogy ellenőrizzék a közüzemi díjak emelkedésének jogszerűségét.

Korábban, július 7-én a Kijevi Városi Tanács képviselői támogatták a közüzemi szolgáltatások díjainak emelésével kapcsolatos moratóriumot. Később, Poltava, Dnyipro és Zsitomir önkormányzatai is követték kollégáikat.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: rezsi, közüzemi szolgáltatások, Kárpátalja, Kárpátaljai Megyei Tanács, Ukrajna, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »