Kárpát-medencei pénzügyi verseny: Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

Kárpát-medencei pénzügyi verseny: Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

Kétfordulós, magyar nyelvű pénzügyi versenyt hirdet a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a Magyar Mágnás Egyesület és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság közreműködésével. A Pénzmágnes abban különbözik a pénzügyi versenyek többségétől, hogy a versenyzők egyénileg mérhetik össze rátermettségüket.

A Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz elnevezésű versenyre idén először vajdasági középiskolások is nevezhetnek. A verseny első fordulójában online teszteket, a második fordulóban játékos pénzügyi feladatokat oldanak meg a versenyzők. A korábbi három év sikereinek folyománya a mostani kiterjesztett megmérettetés, amelyen a vajdasági és a felvidéki tanulók is részt vehetnek. A tervek szerint a jövőben minden magyar nyelven tanuló középiskolás csatlakozhat majd a Pénzmágneshez.

A vetélkedő ötletét Bitai László pénzügyi elemző, gazdasági szakember adta, aki a fiatalok számára írt kézikönyvet a gazdasági jelenségek és a mindennapi pénzhasználat alapismereteiről. A vetélkedőre a penzmagnes.ro oldalon regisztrálhatnak a versenyzők, illetve itt találják a felkészüléshez szükséges tananyagot is ‒ ismertette a rendezvény ötletgazdája pénteken Szabadkán.

A versenyre bárki benevezhet, de külön felhívják a vajdasági közgazdasági iskolák tanulóit és tanárait, hogy csatlakozzanak a vetélkedőhöz ‒ mondta a Földi Márta, Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnöke. A szervezők szoros együttműködést alakítottak ki a kolozsvári és a szabadkai magyar főkonzulátusokkal, amelyek nagyban hozzájárulnak a vetélkedő népszerűsítéséhez ‒ emelte ki Csatlós Pál, a Románia Magyar Közgazdász Társaság elnöke.

A szervezőket Menyhárt Attila vezetőkonzul köszöntötte Szabadkán, kiemelve a verseny jelentőségét a fiatalok mindennapi pénzhasználatának és a pénzügyi kultúra fejlesztésének tekintetében. A világot a pénz mozgatja, ezért nem mindegy, hogyan bánunk vele – hangsúlyozta a konzul.

A vetélkedő online fordulóját október 27-én tartják meg, a döntőre november 25-én, Kolozsváron kerül sor, ahol a húsz legjobb diák méri össze tudását. A döntőben húsz kérdést kell megválaszolni, egy számításos feladatot elvégezni és egy további feladat elvégzését bemutatni a zsűri előtt. A döntősök elszállásolását és étkeztetését a szervezők biztosítják. A verseny fődíja ötszáz euró, a második díj háromszáz euró, a harmadik díj kétszáz euró, továbbá értékes könyvcsomagokat is nyerhetnek a Pénzmágnes vetélkedő résztvevői.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »