Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók VI. Találkozója

Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók VI. Találkozója

Idén a hagyományostól eltérő módon, meglepetéskoncerttel vette kezdetét a Kárpát-medencei vállalkozói találkozó Mezőkövesden.

A nagylelkű koncertfelajánlást ezúton is még egyszer köszönjük Pataky Attilának, az Edda Művek énekesének, aki óriási meglepetést okozott mindnyájunknak és kiválóan megalapozta az idei találkozó hangulatát.

A meglepetést megelőzően kiváló beszélgetést hallgathattak a résztvevők Csák János közgazdász, üzletember, címzetes egyetemi tanár és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal tulajdonosa és ügyvezetője részvételével, akikkel Hajnal Virág főosztályvezető beszélgetett.

A Design Terminallal közös szervezésben megvalósuló vállalkozói találkozó a hétvége hátralévő részében is érdekes előadásokat kínált. A külhoni magyar vállalkozók rengeteg tapasztalattal, új tudással és számos új kapcsolattal gazdagodva tértek haza.

A politikus a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók VI. Találkozóján, Mezőkövesden elmondta: a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács fórumai tavaly novemberben döntöttek arról, hogy 2021 a Kárpát-medence térségében megvalósuló nemzeti újrakezdés éve lesz.

A gazdaságfejlesztési program először a Vajdaságban, majd Kárpátalján, a Felvidéken és a többi térségben indult el – közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Hírdetés

A magyar kormány számos más országtól eltérő gazdaságpolitikát valósított meg a koronavírus-járvány időszakában. Ennek köszönhető, hogy Magyarország számolhat az egyik legnagyobb GDP-növekedéssel az Európai Unióban – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Közölte: a világjárvány okozta válság kezelése azért volt sikeres, mert a kormány felismerte, hogy a támogatásokat időben oda kell adni a vállalkozásoknak.

A kormány a vállalati szféra működését segítette például a bértámogatásokkal, és nem a munkanélküli járadékot növelte, ahogy a baloldal javasolta. Kiemelt szerepet kapott gazdaságpolitikájában a beruházások támogatása, ami a következő évek gazdasági növekedését teremti meg – mondta.

2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve, 2017 pedig a külhoni magyar családi vállalkozások éve volt, ekkor tették folyamatossá az együttműködést a külhoni magyar vállalkozókkal. 2016-ban szervezték meg első alkalommal a Kárpát-medencei vállalkozók nyári képzését Mezőkövesden, amely azóta hagyománnyá vált.

Tavaly a járványhelyzet miatt a találkozót csak online formában tudták megtartani.

(mti, kulhonimagyarok.hu/Felvidék.ma) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »