Kárpát-medencei gazdasági integráció nélkül nem képzelhető el a nemzetegyesítés

Kárpát-medencei gazdasági integráció nélkül nem képzelhető el a nemzetegyesítés

A magyar gazdaság kitörési pontját mindenekelőtt a Kárpát-medencében történő terjeszkedésben kell keresni, ez nemzeti érdek – hangzott el az V. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon, amelynek idén a Fehér megyei Torockó adott otthont.
A magyarországi Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az egyre bővülő és a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú Kárpát-medencei gazdasági kapcsolatok fejlesztése, a térség együttműködésének ösztönzése céljából hívta életre a rendezvénysorozatot, amely teret biztosít az államhatárokon kívül és belül élő magyar vállalkozók, gazdasági szakemberek találkozása számára. Az Europa Nostra-díjas, Erdély egyik legszebb településének számító Torockón pénteken megrendezett fórumot a nemzeti összetartozás jegyében hirdették meg.

Hírdetés

A helyi Duna Házban tartott eszmecserén Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja ismertette az Orbán-kormány által 2016-ban beindított, a külhoni nemzetrészek megmaradását szolgáló gazdaságfejlesztési programok eddigi eredményeit.

Elmondta, Budapest az elmúlt három évben a programok végrehajtására 94,7 milliárd forint (287 millió euró) támogatást biztosított, melyből 37 781 család részesült támogatásban és összesen 188 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »