Karol Wojtyła, a munkás nyomában zarándokoltak Lengyelországban

Karol Wojtyła, a munkás nyomában zarándokoltak Lengyelországban

A lengyel hívek idén tizennegyedik alkalommal indultak gyalogos zarándoklatra október 13-án azon az útvonalon, amerre Karol Wojtyła munkába járt, amikor Krakkóban lakott.

A Karol Wojtyła, a munkás nyomában haladó zarándoklatot a Krakkó-Dębnikiben működő Kostka Szent Szaniszló szalézi plébánia szervezi. Idén mintegy 750-en vettek részt rajta, világi hívek és szerzetesek a dębniki plébániáról, de sokan érkeztek Krakkó más egyházközségeiből, valamint Lublin, Kielce, Racibórz, Pogrzebień, Kobylí, Kietrz, Toruń és Limanowa városokból is.

A zarándokok azt az útvonalat járták végig, amelyet a későbbi pápa mindennap megtett, amikor a második világháború alatt Dębnikiből a zakrzóweki kőbányába ment dolgozni. A zarándoklat a dębniki templomból indult. A résztvevők megálltak a Różana utca 11. számú háznál, ahol Karol Wojtyła közeli barátja, az elkötelezett világi szalézi, Isten szolgája Jan Tyranowski lakott; a Tyniecka utca 10. szám alatti háznál, ahol Karol Wojtyła élt, mielőtt beköltözött volna a szemináriumba; az egykori Solvay szódagyárnál, valamint a zakrzóweki kőbányában is – a fiatal Karol Wojtyła mindkét helyen dolgozott.

Hírdetés

A zarándoklat Łagiewnikiben, a II. János Pál-szentélyben megtartott szentmisével ért véget.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »