Karitászönkéntesek találkozója és szakmai napja Pécsett

Karitászönkéntesek találkozója és szakmai napja Pécsett

Március 29-én és 30-án tartották a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkéntesei idei első lelki hétvégéjét a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

A kétnapos program célja a fejlődés, találkozás, tanulás és feltöltődés volt, több előadó – köztük Szijártó László, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója; Kis-Bogdánné Kovács Gabriella, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) Gyermekek Átmeneti Otthona szakmai vezetője és Udvardy György megyéspüspök – közreműködésével.

Március 29-én szentmisével kezdődött a találkozó a pécsi székesegyházban, amelyet Szijártó László mutatott be. A Veszprémi Főegyházmegye karitászának igazgatója ezt követően a Magtár Látogatóközpontban tartott előadást.

Pénteken és szombaton számos önkéntes csatlakozott a programsorozathoz. A szombati alapképzésen Szijártó László tapasztalatokat osztott meg saját egyházmegyéjéből, illetve az alapelvekről, a Karitász történetéről, alapítóiról, fontosságáról és lelkületéről beszélt az önkénteseknek. Ezt követően Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója ismertette az elmúlt év eredményeit, az eseteket, amelyekben az önkéntesek nyújtottak segítséget rászorulóknak, majd az aktualitásokat és a jelenleg is zajló programokat részletezte. Kis-Bogdánné Kovács Gabriella, a pécsi ECSGYK Átmeneti Otthonának vezetője a konfliktusok kezelési módszereiről, a stressz feldolgozásáról és kapcsolataink megfelelő kezeléséről, ápolásáról tartott előadást.

Hírdetés

A képzés végén Udvardy György pécsi megyéspüspök köszönetet mondott a karitatív munkát végzőknek.

A főpásztor felvázolta az együttműködés további lehetőségeit, és célokat jelölt meg a jövőre nézve, hogy az önkéntesek még hatékonyabban segíthessék a rászorulókat Isten nevében.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »