Kari Geri megbocsát, a Mazsihisz nem: a zsidóknak még mindig náci a Jobbik – ideje bérletet váltani a Spinozába

Kari Geri megbocsát, a Mazsihisz nem: a zsidóknak még mindig náci a Jobbik – ideje bérletet váltani a Spinozába

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) arra kéri a politika szereplőit, hogy tartsák tiszteletben függetlenségét – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Azt írták: a Mazsihisz, mint a legjelentősebb magyarországi zsidó szervezet, feladatának tartja, hogy világos értékrendet követve képviselje a közösség érdekeit.

Választási években különösen fontosnak tartják, hogy a felfokozott közhangulattól függetlenítsék szervezetüket és megfontoltan reagáljanak az őket érintő kérdésekben.

"Szövetségünk megfelelő kompetenciákkal rendelkezik ahhoz, hogy eldöntse, mi zavarja, mi sérti, mi veszélyezteti közösségünket" – fogalmaztak.

Kitértek arra: elfogadhatatlan számukra bármilyen politikai célú listázás, és "ilyesmi akár mégoly tétova mentegetését hibának" tartják.

"2012-ben mindenfajta nyomásgyakorlás nélkül, erélyesen szólaltunk fel, amikor a parlament falai között egy olyan országgyűlési képviselő tett javaslatot a zsidók listázására, aki mind a mai napig a Jobbik parlamenti frakciójának tagja. A Jobbik a mai napig nem tudott kellően eltávolodni vállalhatatlan múltjától, ezért a Mazsihisz továbbra sem tart kapcsolatot ezzel a parlamenti párttal" – közölték.

Hírdetés

Ugyanakkor a Mazsihisz a magyar közélet szempontjából visszalépésnek tartja, hogy a magyar hatóságok a magyar fővárosban megtűrték a "neonáci csoportok" (a magyar és német katonák hősiességére emlékező hazafiakat minősítik így a szemtelen zsidók – a szerk.) hétvégi demonstrálását.

Hozzátették: szövetségük továbbra is a több ezer éves zsidó tradíciók közvetítette értékektől vezetve kíván működni, a pártpolitikától függetlenül. Tisztában vannak azzal, hogy történelmi felekezetként a választási kampányok idején megszólalásaik "alkalmat adhatnak arra, hogy azokat a versengő politikai erők a maguk céljaira felhasználják", de arra kérik a politika szereplőit, tartsák tiszteletben függetlenségüket.

(MTI nyomán)

Itt a ballikos összeborulás újabb vívmánya: már nem is náci, aki zsidókat akar listázni

Már nem csak Karácsony Gergely, Drágabolgárúr is hagyná a Dunába lőni a zsidókat

És eljött az is, amikor a "listázó" Gyöngyösi a volt holomúzem-igazgatóval ért egyet abban, hogy diktatúra van hazánkban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »