Karfával ütötték a BKV-sofőrt, mentő vitte el

Megvertek szerdán egy BKV-buszsofőrt a 95-ös járaton, a súlyosan sérült járművezetőt mentő szállította el a helyszínről – közölte portálunkkal az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Egy kisebb társaság kitört karfával támadt a 95-ös busz sofőrjére szerdán, miután a vezető jegyvásárlásra szólította fel az utasokat. A félig nyitott fülkében dolgozó sofőrt többen ütlegelni kezdték, úgy helyben hagyták, hogy mentő szállította kórházba – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Nemes Gábor, az EKSZ elnöke közölte: az eset megdöbbentette a szakmát, a szakszervezet pedig minden eddiginél gyorsabb, mielőbbi megoldást sürget. A szakszervezet ezúttal nem a BKV-t sürgeti, hanem a fővárostól vár azonnali pénzügyi segítséget a fülkék átalakítására, a buszsofőrök testi épségének és életének a védelmére.

Mint írják, nem először követelik a jelenleginél biztonságosabb munkakörülményeket a BKV járművezetői számára, mivel néhány héttel korábban a szakszervezet már kezdeményezte a BKV-nál a nyitott vezetőülésben dolgozó sofőrök védelmét, zárt fülkék kialakítását.

Nemes emlékeztetett: a legnagyobb hibát akkor követte el a Budapesti Közlekedési Központ, amikor a sofőrök nyakába varrta a jegyellenőrzési és jegyeladási feladatot.

Az EKSZ a mai szerencsétlen eset miatt – is – követeli, hogy megelőzési célzattal akár a törvényi módosítással szigorítsák a közszolgálatot ellátó személyek elleni támadások büntetési tételét – olvasható a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »