Karbantartás miatt áramszünetek sorozata Dunaszerdahelyen

Karbantartás miatt áramszünetek sorozata Dunaszerdahelyen

Az utóbbi hetekben városszerte több helyen volt rövid áramkimaradás. A probléma ugyan megnehezíti a mindennapokat, kompenzációra azonban nem számíthatnak a lakosok.

Az áramszolgáltató honlapján található tájékoztatás szerint november közepéig szinte naponta kell néhány órás áramszünetre számítani a járási székhely egy-egy pontján. Michaela Dobošová a Nyugat-Szlovákiai Villamosművek (ZSE) szóvivője közölte, hogy szolgáltatásaik javítása és a folyamatos energiaellátás érdekében nélkülözhetetlen az állandó ellenőrzés és karbantartás. Ez okozza a hosszabb-rövidebb áramkimaradásokat. „Dunaszerdahelyen a következő hetekben tíz trafóállomás állandó ellenőrzését végezzük el, az Építők utcájában és a Fürdő utcában javítási munkák is folynak és három elosztószekrényt is cserélünk” – részletezte a szóvivő.

Hírdetés

Dobošová megjegyezte, hogy az áramszolgáltatónak a törvényből kifolyólag tájékoztatni kell a lakosságot a tervezett leállásról. Azért, hogy minden felhasználót értesítsenek, többféle fórumon továbbítják az információkat – megszólítják a polgármestereket, szórólapokat helyeznek ki, a helyi hangosbemondón keresztül értesítik a lakosokat, akik a zse.sk honlapon, vagy mobilalkalmazással is tájékozódhatnak. „Ha a vállalatunk időben tájékoztatja az ügyfeleket és az áramszünet nem haladja meg az előre jelzett időkorlátot, akkor a felhasználó nem jogosult a kártérítésre” – szögezte le a szóvivő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »