Karanténközpontot nyitottak Nagymegyeren

Karanténközpontot nyitottak Nagymegyeren

Karanténközpontot nyitott a belügyminisztérium a Pénzügyi felügyelet nagymegyeri ingatlanjában. Szerda reggel hatvanhat külföldről hazatérő állampolgárt helyeztek karanténba az egykori pionírtábor épületében.

Az elsőként megnyitott, bősi központtól mintegy 20 kilométerre alakították ki az új karanténállomást. Petar Lazarov a belügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy hatvanhat személyt helyeztek el az erdőparkban található központban. A külföldről hazatérő, kötelező karanténba vonuló állampolgárokat szerda hajnalban rendőri kísérettel szállították Nagymegyerre. Az épületet a Pénzügyi felügyelet ajánlotta fel a belügyminisztériumnak. Ivana Skokanová a Pénzügyi felügyelet szóvivője azt nyilatkozta, hogy a hivatal rendszeresen szervezett találkozókat, tanfolyamokat az alkalmazottainak az épületben. „A nagymegyeri központ száztíz férőhelyes, kétágyas, felújított, standard felszereltségű szobákkal, amelyekhez külön fürdőszoba tartozik“ – nyilatkozta Ivana Skokanová. „Nagyon nehéz időket élünk, mindannyiunk számára eddig ismeretlen helyzet előtt állunk, amelyhez alkalmazkodnunk kell, kérek mindenkit ne legyen pánik és viseljük a megváltozott körülményeket méltósággal“ – hangsúlyozta a városi hivatal a közösségi portálon. Arra a kérdésünkre, hogy Dél-nyugat Szlovákia más településein is nyithatnak-e karanténközpontot, Petar Lazarov egyelőre nem tudott választ adni.

Hírdetés

Bősön a hónap közepén nyitottak karantén állomást. Többféle reakció érkezett a hazatérőktől a város széli, néhány éve még menekülttáborként üzemelő épületegyüttesben uralkodó állapotokra. Nagyszombat megye takarókat, tisztálkodási eszközöket, tisztítószereket és anyagi segítséget ajánlott fel a bősi karanténban lévőknek. A támogatást Jozef Viskupič megyeelnök, és néhány képviselő adta át a tűzoltóknak, mentősöknek, valamint a karanténban lévő állampolgároknak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »