Karácsonyt tárgyalásra kényszeríthetik

Karácsony Gergely polgármester csütörtökön 13 órára hívta össze az ülést, a meghívót már szét is küldték – számolt be a Városligettel összefüggő előterjesztéshez kapcsolódó legfrissebb fejleményről Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) alpolgármester.

Mint megírtuk, az április 21-i zuglói testületi ülésen a Fidesz és az MSZP képviselői közösen úgy szavaztak, hogy kezdjen tárgyalásokat a polgármester a liget megújításáról a Városliget Zrt.-vel. Az ügyben azonban Karácsony pénteken vétót emelt, ami azt jelenti, hogy 15 napon belül össze kell hívni a XIV. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülését.

Rozgonyi Zoltán továbbra sem érti a polgármester álláspontját, mivel az általa jegyzett előterjesztés és az MSZP 11 módosító indítványa pusztán arról szól, hogy végre partnerként kezelje a kerület a Városliget Zrt.-t. – A csütörtökön megszavazott és pénteken Karácsony által megvétózott dokumentum szerint elfogadjuk, hogy létezik a Liget Budapest projekt, cserébe megköveteljük a folyamatos tájékoztatást, és leszögezzük, hogy akkor tudunk ebben együttműködni, ha a projekt a park funkció fenntartásával, fejlesztésével, minőségi megújításával, a zöld terület arányának 60-ról 65 százalékra növelésével jár együtt – tette hozzá.

Rozgonyi Zoltán szerint a vétó azt jelenti, hogy Karácsony nem akar tárgyalni a Városliget Zrt.-vel, és így Zuglónak nem lesz lehetősége érdemben beleszólni a beruházásba. – Nem lehet a partvonalról beordibálni. Ha nem tekinti a polgármester partnernek a Városliget Zrt.-t, akkor nem várható el, hogy a kerületet annak tartsák – összegezte a jelenlegi helyzetet.

Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője minden fórumon leszögezte: az MSZP nem a Liget Budapest projektet támogatja, hanem azt, hogy a kerület érdekében kössön megállapodást a polgármester. Kifejtette: ugyanaz a véleményük Liget-ügyben, mint két éve, Karácsony Gergely viszont azt vétózta meg, hogy tárgyaljon a zuglói emberek érdekének képviseletében.

Tóth Csaba leszögezte: ha újra napirendre veszik a kérdést, és azt jóváhagyja a képviselő-testület többsége, Karácsony Gergelynek „kutya kötelessége lesz az emberek érdekében eljárni”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »