Karácsonykor is lövik egymást a magyar politikusok

Karácsonykor is lövik egymást a magyar politikusok

Hiába közelednek az ünnepek, úgy tűnik, a politikusok ennek ellenére sem tudnak egymásról jót mondani – legalábbis ez derült ki a lapunk által készített körkérdésből. Arra kértük a parlamenti képviselőket, mondjanak dicséretet egy ellenoldali politikusról vagy az általa javasolt intézkedésről, ám ennek nem igazán tudtak eleget tenni az általunk megkérdezettek. 

Nézze meg videónkat, különösen érdemes figyelni politikusaink arckifejezését: 

„Több gondolkodási időt szeretnék kérni” – így válaszolt Pócs János kérdésünkre (még a sorosozós disznóvágás miatti botrány előtt). A fideszes politikus szerint hiányzik az ellenzékből az a konstruktív magatartás, amely az ország ügyeit előrelendítené. Felvetésünke, hogy nincs-e mégis olyan politikus az ellenzékből, akit valamennyire tisztel, úgy reagált: közülük azok, akik az utóbbi időben nem szólaltak fel, sokat használtak. „Ettől függetlenül az ellenzék minden tagjának és minden kedves olvasónak áldott ünnepet kívánok!” – mondta Pócs.

Hírdetés

„Az utóbbi időben nem volt sok jó javaslata az ellenzéknek” – nyilatkozta lapunknak Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Annyit még megjegyzett: ha az érintett politikusok a családjukkal, szeretetben töltik az ünnepet, azt mindenki esetében üdvözölni tudja. Az egyetlen kormánypárti politikus, aki jót tudott mondani az ellenzékre, L. Simon László volt. „Nagyon jó kapcsolatot ápolok Hiller Istvánnal, alkalmanként beszélünk a magyar kultúra állapotáról” – mondta, azt is megemlítve, hogy a szintén szocialista Mesterházy Attilával is jó viszonyban van.

http://mno.hu/

„Az mindenképp pozitív, hogy talán az ünnepek időszakára ők is félre fogják tenni a propagandát és azt a politikai ámokfutást, amit az elmúlt időszakban műveltek” – ezt már Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője mondta (a politikust még az Állami Számvevőszék Jobbikot megbírságoló határozata előtt kérdeztük). Hozzátette, hogy az érintett képviselőknek is szívből kíván békét az ünnepekre. „A magyar társadalom soha nem szorult még ennyire nyugalmas időszakra és békére, mint most” – mondta. Felvetésünkre, hogy akkor dicséret nem akad-e, úgy reagált: biztos van pozitívum is, de az most nem jut eszébe. Mirkóczki párttársa, Volner János pedig arról beszélt: miközben a kormány magát kereszténynek és konzervatívnak nevezi, bulvártartalmakban tocsogó sajtóbirodalmát közpénzzel tömi ki. Vagyis szerinte a sajtószabadság korlátozását kapta az ország ajándékba a Fidesztől. További érdeklődésünkre megjegyezte: hosszú ideje már csak a családpolitikai intézkedések terén történt előrelépés, máshol nem látnak ilyesmit.

Nemcsak a jobbikos politikusoknak okozott gondot, hogy elismerésre érdemes kormánypárti politikust említsenek, hanem az MSZP-s Hiller Istvánnak is. „Minden évben állítanak karácsonyfát a parlament épületén belül is, és ez sok gyereknek okoz örömet. Következtetésképpen ezt nem változtatnám meg” – válaszolta. Kérdésünkre, hogy más méltatnivalót nem találna-e, azt mondta: ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ellenfele, egyébiránt a tisztességet, az emberi hozzáállást több kormánytagban kimondottan becsüli véleménykülönbségeik ellenére.

„Ez nagyon-nagyon nehéz kérdés” – reagált kérdésünkre Demeter Márta, az LMP képviselője. Ő inkább nagyon hosszú pihenést kívánt a kormánypártiaknak 2018-tól. „Reméljük, hogy most már addig is minél kevesebb dologhoz nyúlnak hozzá” – tette hozzá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.12.22.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »