Karácsonyi filmek, amelyeket ellenségeinknek sem ajánlunk

Karácsonyi filmek, amelyeket ellenségeinknek sem ajánlunk

A tavalyi évben összeszedtük azokat a filmeket, amelyek nélkül nincs karácsony, és mindenképpen ajánlott megnézni az ünnepek alatt. Most csavartunk egy kicsit a megközelítésen, és felsoroljuk azokat, amelyeket mindenképpen kerüljön el, és ne csak karácsonykor. Ha jót akar magának, ránk hallgat!

Kelekótya karácsony
Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal, és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul. (port.hu)

Tim Allen a Télapu után újabb karácsonyi filmben vállalt szerepet, de bár ne tette volna. Míg a Télapu első és második része szerethető, addig a Kelekótya karácsonyból a humor és a báj mellett a szerethetőség is hiányzik. Máig rejtély, hogy Jamie Lee Curtis hogy tudott szerepet vállalni ebben a szörnyűségben. 
 

Hull a pelyhes
Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét. (port.hu)

Talán ebből a listából a legfogyaszthatóbb film, bár az ajánlott kategóriától azért ez az alkotás is messze van. Pont olyan messze, mint ahogy Arnold Schwarzenegger a 90-es évek közepén messze volt pályája csúcsától. Amiben ez a film is szervesen közrejátszott. Az Osztrák Tölgy akkoriban mindent bevállalt. Sajnos. 

Túlélni a karácsonyt
Amikor Drew Latham (Ben Affleck) úgy dönt, hogy bérel magának egy családot az ünnepekre, akkor elszabadul a pokol, kitör a viszály és a feje tetejére áll minden. Drew belefárad abba, hogy mindig egyedül tölti a karácsonyt és egy olyan ajánlatot tesz a Valco családnak (James Gandolfini, Christina Applegate és Catherine O’Hara), amit talán jobb lett volna, ha visszautasítanak. Így viszont a bosszantó vendégük és az idegesítő kívánságai rémálommá teszik a békés ünnepet. Eközben mi, nézők, jókat derülhetünk a nagy családi felforduláson. (port.hu)

Erről a filmről ugyanaz mondható el, ami a Kelekótya karácsonyról is: humortalan, nélkülöz mindenféle bájt, ami ugye a karácsonyi filmeknél kiváltképpen nagy hiányosság. Ráadásul nincs egyetlenegy szerethető karaktere sem. 
Ben Afflecket pont az ilyen filmekben nyújtott szánalmas alakítások miatt nem ismerték el sokáig Hollywoodban. Vannak, akik még most sem ismerik el. 
 

Reszkessetek betörők 3, 4, 5
Három szó: ne nézze meg! Semmiben nem hasonlítanak az első két részhez. Egy ócska utánzás szintjét sem ütik meg. Ha nem akar azonnal kiábrándulni a karácsonyi filmekből, akkor ezeket a szörnyűségeket messziről kerülje el.
 

Kiskarácsony mindenáron
Egy kisváros büszke polgára, Danny (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et (Matthew Broderick) ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. Két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét. (port.hu)

A mélypont. Ezzel a filmmel kínozni lehetne. A két egykor szebb napokat is megélt színész, DeVito és Broderick szégyenfoltja, mára valószínűleg mindketten kitörölnék a CV-jükből ezt a filmet. 
A Reszkessetek betörőknél azt írtam, hogy ha nem akar kiábrándulni a karácsonyi filmekből, akkor ne nézze meg. Itt azt mondom, ha nem akar kiábrándulni magából a karácsonyból, nem nézi meg. 
 

Igazán nem kell megköszönnie ezt a kis listát, elég, ha megfogadja a tanácsunkat, és soha nem nézi meg, és a családtagjaival sem nézeti meg ezeket a filmeket. Ajánlja inkább az ellenségeinek, vagy talán még azoknak se. 

Kívánunk jó filmekben gazdag, kellemes karácsonyt! 

Itt pedig elolvashatja, melyek azok a filmek, amelyeket érdemes megnézni az ünnepek alatt. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »