Karácsony zsanokozott egy kicsit

MSZP-Párbeszéd: Nagy Imre független és szabad Magyarországot akart

Az MSZP és a Párbeszéd szerint Nagy Imre független és szabad Magyarországot akart, az ő szellemiségét meg kell őrizni, ezért a két párt mindent elkövet azért, hogy a mártír miniszterelnök szobra a budapesti Vértanúk terén maradhasson.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden az 1956-os forradalom 62. évfordulója alkalmából koszorút helyezett el az V. kerületi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál.

Karácsony Gergely a koszorúzás után újságíróknak azt mondta, Nagy Imre visszaadta azt a hitet az embereknek, hogy szabad, egyenlő és az oroszoktól független lehet Magyarország, ahol a kétkezi munkások irányíthatják a gyáraikat, s ahol a szabadság és az egyenlőség összeegyeztethető.

Elmondta, az MSZP és a Párbeszéd olyan Magyarországot szeretne, amelyre Nagy Imre is büszke lenne és amely az ő szellemi örökségére épül, és szöges ellentéte annak, amit a Fidesz képvisel.

A zuglói polgármester közölte, az 1956-os forradalmárokkal ellentétben a mostani magyarok szerencsések, mert vannak szövetségeseik Nyugaton. De Orbán Viktor – mint ahogy az elmúlt 150 évben minden “zsarnok” – most is “Nyugat helyett inkább Keletre kacsintgat” – mondta.

Karácsony Gergely sorsdöntőnek nevezte a májusi európai parlamenti (EP-) választást és úgy látta, azok, akik az európai egységet meg akarják akasztani, az orosz érdekeket szolgálják.

Hírdetés

A politikus szerint ma a magyar szabadság és egyenlőség ügye vesztésre áll, de akiknek fontosak az 1956-os hősök, erőt meríthetnek a példájukból, hogy ne hagyják a csatát elveszni.

D_NOE20181023009

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke (b) és Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője Nagy Imre szobránál a Vértanúk terén 2018. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezés után. MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke (b) és Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője Nagy Imre szobránál a Vértanúk terén 2018. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezés után. MTI/Bruzák Noémi

Tóth Bertalan a társadalmat összetartó közös kapaszkodók, értékek fontosságát hangsúlyozva rámutatott, hogy ilyen közös érték a hazaszeretet, amely szerinte Nagy Imre legfontosabb üzenete is volt. A mártír miniszterelnök múltban vallott hitét a jövő reménységére cserélve a forradalom mellé állt és életét adta a hazáért, a szabadságért – hangoztatta.

Bírálta a mostani hatalmat, mert szerinte ezeket a társadalmat összetartó közös kapaszkodókat elrabolja, helyette újakat épít, de azokhoz nem tud mindenki csatlakozni, sőt nem is akarják, hogy mindenki csatlakozzon hozzájuk. Tiltakoznak az ellen – mondta – , hogy Nagy Imre üzenete, szellemisége kitörlődjön a történelemből.

A pártelnök elmondta, az EP-választás értékválasztás lesz. Az MSZP-Párbeszéd egy egységes Európához akar tartozni, európai magyar hazafiként akarnak büszkék lenni magyarságukra és Magyarországra – tette hozzá.
   


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »