Karácsony törvénnyel kötelezné miniszterelnök-jelölti vitára Orbánt

Az MSZP-Párbeszéd-szövetség törvénymódosítást kezdeményez, hogy a jog erejével kényszerítse ki: a két legesélyesebb miniszterelnök-jelölt a parlamenti választás előtti pénteken üljön le vitatkozni – közölte az MTI tudósítása szerint a Párbeszéd társelnöke pénteken Budapesten, a Budapesti Corvinus Egyetem főépülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely, aki az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, egyre kevesebb értelmes vita van a magyar közéletben, akinek nagyobb a hangereje és több óriásplakátja van, az gátlástalanul hazudozhat, mert nem kell szembesülnie az ellenérvekkel.

Hírdetés

Ha már a demokrácia íratlan szabályai nem kényszerítik ki a vitát és Orbán Viktor miniszterelnök úgy érzi, megkerülheti a nyilvánosságot, akkor törvénnyel szeretnék kikényszeríteni a vitát – indokolta kezdeményezését a politikus, aki jelezte: készen áll a vitára és kihívja arra Orbán Viktort.

Belföld MN Republikon: Gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik és az MSZP A közvélemény-kutatás szerint a DK 5, az LMP pedig 4 százalékon áll.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, a szombati kongresszuson minden, a választással kapcsolatos technikai kérdést lezárnak, a rendezvényt így inkább lehet kampánynyitónak tekinteni, amely után a következő napokban bemutatják, mit gondolnak az igazságos Magyarországról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »