Karácsony szerint Bereczki fog nyerni Soroksáron

Karácsony szerint Bereczki fog nyerni Soroksáron

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje nagyinterjút adott az Indexnek, többek között kijelentette: ellenzéki győzelemre számít az I. és a XXIII. kerületben. Előbbiben a Párbeszéd politikusa, V. Naszályi Márta indul a polgármesteri székért, utóbbiban, Soroksáron a jobbikos Bereczki Miklós.

A főpolgármester-jelölt azt is elmondta az ellenzéki polgármesterjelöltekről, hogy a több mint kétharmaduk olyan új arcok, akik tettek már le valamit az asztalra, a civil szakmájukban, vagy pedig az önkormányzati színtéren.

„Ez egy új és jó csapat, amiben azért vannak tapasztalt politikusok is, igen, de ez a kétharmad-egyharmad arány itt jó egyensúly”

– fogalmazott Karácson Gergely.

Hírdetés

A saját esélyeivel kapcsolatban azt mondta, komoly tétben fogadna arra, hogy ha kis többséggel is, de meg fogja nyerni a főpolgármester-választást Tarlós Istvánnal szemben.

„Az, hogy hat párt 23 kerületben 298 egyéni körzetben képes teljesen koherens kampányt csinálni, nagyon pozitív fejlemény. Pénzben, médiában, óriásplakátban persze sehol nem vagyunk a Fideszhez képest, de a pártok az összes, tőlük várható erőfeszítést megtették. És nemcsak a kampány, hanem a politikai együttműködés tesztüzeme is sikeres”

– vélekedett a főpolgármester-jelölt.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »