Karácsony melegbár megnyitását is támogatná a Városháza épületében

Megválasztása esetén kinyitná a városházát a civil szervezetek, közösségi terek előtt Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szlovén példára hivatkozva akár egy melegbár megnyitását is támogatná az épületben.

Az Index tegnap terjedelmes interjút készített Karácsonnyal, melyben az előválasztásról és főpolgármester-jelölti programjáról is beszélt. Arra a kérdésre, főpolgármesterként mi lenne az első dolga, többek közt az is említette, hogy nyitottá tenné a városházát:

Hírdetés

„Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely” – fogalmazott Karácsony Gergely, majd mondott egy konkrét példát is, amiből következtethetünk, milyen típusú közösségi tereknek adna helyet az épületben:

„Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik. Eddig nem volt módom átadni ezt az üzenetet” – közölte az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy Tarlós István városvezetési szemléletét idejétmúltnak tartja.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »