Karácsony másnapi ajándék a Volántól: nyolc gól és kiütés az EBEL-ben

Eddig csak legfeljebb öt találatig jutott az osztrák jégkorongliga, vagyis az EBEL mostani szezonjában az Alba Volán. Ez a lottóban nagyon jónak számít, tulajdonképpen hokiban sem kevés, de semmi ahhoz képest, amit a hagyományosan megtartott karácsony másnapi fordulóban összehozott. 

Itthon, a Linz ellen nyolc góllal lepte meg a híveit, akik az ellenfélnek is köszönhetően csodálatos meccset, és összesen tizenkét gólt láthattak. 

Mint az NSO beszámol róla, David Gilbert nagyszerű lövésével a fehérváriak megszerezték a vezetést a 8. percben. Erre Lukas Philipp válaszolt, de három perccel később a Volán ismét magához ragadta az előnyt.

Sőt, 35 másodperc múlva már 3–1-re vezetett a magyar együttes – Jonathan Harty és Hári János köszönt be – így ért véget az első harmad.

Hírdetés

A második játékrész elején gyorsan szépített a Linz, de a francia Antonin Manavian révén ismét kétgólosra hízott a Volán fórja. Végül Fabio Hofer is eredményes volt, így a Volán 4–3-as előnnyel várhatta a befejező harmadot.

A 49. percben Kóger Dániel találatával sokáig 5–3 volt az állás, ám három és fél perccel a vége előtt a Linz ismét közelebb jött. Azonban a hazai szurkolóknak nem kellett túl sokáig izgulniuk, mert egy perccel később Hári a második gólját is beütötte. Az osztrákok kockáztattak, lehozták a kapust, de szerencsére ez a húzás nem jött be. Sőt, a Fehérvár, egész pontosan Erdély Csanád, még kétszer betalált.

„A Linz erős együttes, remek támadókkal, így fontos volt, hogyan védekezik a csapat. A játékosok remekül megoldották a feladatot, és hogy nyolc gólt lőttünk, az óriási öröm. Azt hiszem, most az hozta meg a sikert, hogy elhitték, képesek jó teljesítményt nyújtani. Nagyon elégedett vagyok a csapattal” – fogalmazott a meccs után Hannu Järvenpää, a fehérváriak edzője. 

A Volán a katasztrofális szezon kezdet után egyre több életjelet mutatott idén, a tizenkét csapatos EBEL-ben jelenleg már a hetedik helyen áll. 

Eredmény:
Fehérvár AV19–EHC Liwest Black Wings Linz (osztrák) 8-4 (3-1, 1-2, 4-1)
a Fehérvár gólszerzői: Gilbert (8.), Harty (18.), Hári (19., 58.), Manavian (25.), Kóger (49.), Erdély (59., 60.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »