Karácsony: Köszönöm az ingyen reklámot a Fidesznek

A Nemzeti Választási Bizottság tiltó határozata ellenére is megtartja október 2-ai demonstrációját a Parlament előtt a Párbeszéd Magyarországért – ezt a párt társelnöke mondta el Magyarország élőben című műsorunkban.

Karácsony Gergely szerint a törvény csak a választási nagygyűlések megtartását tiltja a népszavazás napján, ők azonban a szintén október 2-ára – Mahatma Gandhi születésnapjára – eső erőszakmentesség napjáról fognak megemlékezni. A politikus azt mondta: az NVB határozata nem jogerős, a rendőrségtől ugyanakkor érvényes engedélyük van a demonstrációra, így semmi okuk, hogy ne tartsák meg vasárnap.

„Úgy gondolom, hogy ennek nincs köze a népszavazáshoz, és a választási bizottság helytelenül értelmezi a törvényt, és valójában nem velünk van vitában, hanem a rendőrséggel. Ugyanis mi már egy olyan időpontban jelentettük be, körülbelül egy hónapja ezt a rendezvényt, amikor már lehetett tudni, hogy október 2-án népszavazás van, és gondolom, a rendőrségen ismerik a vonatkozó törvényeket, amikor kiadták az engedélyt ennek a rendezvénynek a megtartására. Tehát azt tudnám mondani, hogy köszönöm az ingyen reklámot a Fidesznek és a választási bizottságnak, köszönöm, hogy erről beszélhetünk” – fejtette ki Karácsony Gergely.

Tekintse meg a teljes interjút:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »