Karácsony Gergelyen múlik, kiszáll-e a DK Tóth Csaba mögül

Karácsony Gergelyen múlik, kiszáll-e a DK Tóth Csaba mögül

Választ várnak a főpolgármestertől.

Karácsony Gergely a péntek esti ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában lepte meg vetélytársait azzal, hogy közölte: Zuglóban nem szavazna az őt is jelölő MSZP jelöltjére, Tóth Csabára, mert korrupciógyanús ügybe keveredett. Utóbb hozzátette: a Momentum által jelölt Hadházy Ákosra voksolna, ha kerületi lakos lenne.

A Demokratikus Koalíció most közleményben tudatta: hivatalos tájékoztatást várnak Karácsony Gergelytől, mert ha ő megvonta a támogatását Tóth Csabától, akkor a DK is így tesz.

Hírdetés

Felidézik, hogy tavasszal írásbeli szerződést kötöttek Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően.

Közölték: ha Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, „a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek”.

Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é – ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »