Karácsony Gergely több tévévitát akar, az elsőt már most szombaton

Karácsony Gergely több tévévitát akar, az elsőt már most szombaton

Vasárnap indul az előválasztás második fordulója, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt azonban már szombaton vitázni szeretne Márki-Zay Péterrel és Dobrev Klárával.

A főpolgármester csütörtök reggeli Facebook-videójában arról beszélt, le kell zárni az elmúlt napok vitáit, az előválasztásnak ugyanis arról kell szólnia, a jelöltek milyen jövőképet kínálnak Magyarországnak. Ismert: az elmúlt napokban Karácsony és Márki-Zay folyamatos táncot jártak akörül, hogy melyiküknek kellene visszalépnie az előválasztási indulástól Dobrev Klára legyőzése érdekében, de végül erre egyikük sem lett hajlandó. Karácsony szerint most már a programokról és a jövőképekről kell beszélniük a jelölteknek ahelyett, hogy az egymásnak élesen ellentmondó közvélemény-kutatások eredményeit lobogtatják.

„Sajnálom, hogy az elmúlt néhány napban keveset beszéltünk erről, mindenféle másról beszéltünk –  olyan dolgokat, amelyeket én érdekesnek találok, hiszen tíz évig voltam közvéleménykutató, de éppen azt tanultam meg ebből a tíz évből, hogy azok a politikusok, akik közvélemény-kutatásokból akarják kiolvasni, hogy mi helyes és mi helytelen, azok el fognak bukni.”

Hírdetés

A miniszterelnök-jelölt célja az, hogy mostantól tartalmi kampány induljon a polgárháború időszakának lezárásáról, valamint a társadalmi igazságtalanságok felszámolásáról.

Karácsony Gergely a videóban azt mondta, szerinte nem csak október 13-án kellene vitázniuk a jelölteknek, hanem ezen a héten szombaton, tehát a választások előtt is. Arról, hogy az RTL Klub mellett melyik csatornán zajlana az első vita, Karácsony egy kommentben írta, hogy akár a Partizán című online műsor is megfelelne erre a célra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »