Karácsony Gergely szerint Gyurcsány Ferenc SMS-ben szokta megzsarolni

Karácsony Gergely szerint Gyurcsány Ferenc SMS-ben szokta megzsarolni

Egyre élesebb hangnemben folytatódik Dobrev Klára és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltek párharca az előválasztás második fordulójában.

„A másik oldalon viszont visszataszítónak tartom azt a módszert, hogy megkeresik a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjait és alapítóit, és megpróbálják rávenni őket, hogy velem szemben kritikus nyilatkozatokat tegyenek. Hasonlóan visszataszító ez nekem, mint amikor azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a 444.hu-n szerdán megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, hogy van-e konkrét tudomása zsarolásról, azt felelte: „kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát. Mondhatnék még rajta kívül legalább három nevet hirtelen, csak nem akarom az engedélyük nélkül megtenni. És természetesen igen, konkrét tudomásom van az említett helyzetről is.”

A hódmezővásárhelyi politikus szavai után a zsarolásról a Magyar Hang megkérdezte Karácsony Gergelyt is.

„Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is”

– mondta a főpolgármester. Hozzátette: a DK elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni. Konkrét esetre nem nevezett meg példát. Vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát említeni.

Hírdetés

Márki-Zay Péter arról is beszélt az interjúban, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessen az ellenzék hatpárti egyeztetésein.

A DK elnöke közösségi oldalán ezt a kijelentést cáfolta meg. Azt írta, hogy senki sem akarta bevonni az MMM-et az együttműködésbe, mert az nem párt.

„Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaink rendszeresen találkoznak veled és egyeztetnek. Ez így is történt. Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok” – írta a volt kormányfő, hazugsággal vádolva a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Márki-Zay Péter azt is állította, hogy a Fidesz is a DK-s Dobrev Klára mellett kampányol az előválasztáson. Azt mondta, míg róla és Karácsony Gergelyről kritikus anyagok jelentek meg, addig a DK-s jelöltet kimondottan dicsérték a közmédiában.

Dobrev Klára szerint ugyanakkor Márki-Zay Péter nem az országgal foglalkozik, és a kormány helyett az ellenzéki összefogás támadja.

„Nem fogom engedni, hogy azt, amit az ellenzéki pártok és támogatóik létrehoztak az elmúlt két évben, azt pusztán valaki a saját egója miatt tönkretegye.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »