Karácsony Gergely: nincs Budapest vagy vidék

Karácsony Gergely: nincs Budapest vagy vidék

Reagált Lázárs János szavaira a főpolgármester.

Nincs Budapest vagy vidék, az önkormányzatoknak pártállástól függetlenül össze kell fogniuk „a kormány sarcpolitikája” ellen – erről írt Karácsony Gergely Facebook-oldalán Lázár János nyilatkozata kapcsán.

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter hétfő reggel a Hódmezővásárhely-Szeged vasútvillamos első utasokat szállító szerelvényén újságírók előtt arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék. Budapest hagyjon levegőt az országnak! – szólította fel a főváros vezetését a kormánypárti politikus.

A főpolgármester reagálásában úgy fogalmazott: Lázár János a „bicskázást” ajánlja a magyar településeknek, hogy „dűlőre jussanak ezzel a kormánnyal, és megkapják a számukra járó, törvényben foglalt állami normatívát”.

Hírdetés

„A magyar politika talán legmérgezőbb megnyilvánulásai azok, amelyek ellentétet próbálnak kelteni Budapest és a vidék között” – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

„Nincs Budapest vagy vidék. Csak vidék és Budapest van”

– szögezte le a főpolgármester.

A megyei jogú városok ellenzéki és kormánypárti polgármestereinek közös kiállása megmutatja, hogy a kormány sarcpolitikája megerősíti és összetartja az önkormányzatokat, méretüktől és pártállásuktól függetlenül az ott élők érdekében. Nemény András, Szombathely polgármestere és Péterffy Attila, Pécs polgármestere közösen kezdeményezte, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége küldjön javaslatot a kormánynak, amelyben kompenzációt kérnek, többek közt az iparűzési adó felezése miatt – olvasható Karácsony Gergely Facebook-oldalán.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »