Karácsony Gergely kampánya kifulladt

A főpolgármesteri tisztségre pályázó Karácsony Gergely kampánya már hónapokkal az önkormányzati választások előtt kifulladt. A Médianéző Központ elemzése szerint a Párbeszéd társelnöke szinte azonnal megszegte január eleji vállalását, programja követhetetlen és hitelességi kérdéseket vet fel szereplése.

Karácsony Gergely év elején azt ígérte, hogy 100 napon keresztül minden nap ismertet egy konkrét elemet a főpolgármester-jelölti programjából, ám vállalásának nem tette eleget az ellenzéki politikus – olvasható a Magyar Nemzethez tegnap eljuttatott elemzésben. A Médianéző Központ Karácsony Gergely közösségi oldalának, előválasztási vitákon tett kijelentéseinek, televíziós- és rádiós szerepléseinek, valamint nyomtatott- és online sajtótermékeknek adott nyilatkozatainak elemzése után arra a következtetésre jutott, hogy a főpolgármesteri tisztségre pályázó zuglói polgármester nem tett eleget a korábbi ígéretének: a január 10-e óta eltelt 48 napból 22 telt el új, konkrét programpont ismertetése nélkül.

Mindez azt jelenti, hogy a Párbeszéd társelnöke a vizsgált napok közel felén (46 százalékán) nem tartotta be ígéretét.

Hírdetés

Ráadásul a vizsgált időszakban azt ellenzéki főpolgármester aspiráns a vállalásainak visszakereshetőségéről sem gondoskodott megfelelően: facebook-oldalán nem mindig számolt be róluk, honlapján pedig egyáltalán nem tüntette fel őket, így a budapesti választópolgárok számára nehezen követhető, hogy a januári ígérete keretében mikor, milyen programpontot ismertetett eddig. Az elemzők úgy látják, hogy Karácsony kampánya az önkormányzati választások előtt 7-8 hónappal kifulladt, mivel már főpolgármester-jelölt jelöltként sem tartja be ígéreteit.

Ez utóbbit igazolja az is, hogy bár korábban azt állította, hogy nem tesz közzé programot, később, január 26-án mégis bemutatta a Budapest Mindenkié című főpolgármester-jelölti programját. Igaz, az ellenzéki jelölt már a bevezetőben jelezte, hogy „ez” a program nem „az” a program”, a 20 oldal terjedelmű, számos részletre kiterjedő, és „Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti programja” alcímet viselő dokumentumra nehéz nem kész programként tekinteni.

Összegezve elmondható, hogy nincs kellőképpen megtervezve Karácsony Gergely kampánya, az ellenzéki politikus jól átgondolt stratégia helyett láthatóan inkább rögtönzésekre épít. A Médianéző Központ szerint a fenti példák is mutatják, ez utóbbiak időnként a korábbi ígéretek „elfelejtéséhez” vezetnek, melyek végső soron – a hitelességi problémák és a támadási felületek biztosítása mellett – következetlen és erőtlen kampányt eredményeznek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »