Karácsony Gergely függetlenként folytatná 2024-től, Ungár Péter figyelmezteti

Karácsony Gergely függetlenként folytatná 2024-től, Ungár Péter figyelmezteti

Az LMP társelnöke szerint a főpolgármester épp most szúrja hátba a Párbeszédet – is.

Karácsony Gergely főpolgármester a Partizánnak adott interjút a minap, és arról beszélt, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon nem pártjelöltként indulna, hanem pártok által támogatott, független jelöltként.

Hírdetés

Erre reagálva posztolt az LMP társelnöke, Ungár Péter, aki „nehezen követhető gondolatmenetnek” nevezte a főpolgármester szavait.

„Kifejtette, hogy bár biztos abban, hogy ő lesz az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, ezért inkább már nem is a pártok jelöltje akar lenni, hanem a pártok által támogatott jelölt, ennek megfelelően egyik lista mellett sem fog kampányolni az EP-választáson” – értelmezte a hallottakat Ungár Péter.

A politikus szerint ezzel Karácsony Gergely egyrészt hátba szúrta a Párbeszédet is, ahogy korábban több ellenzéki pártot, köztük az LMP-t, így napról napra növekszik a felelőssége a 2022-es országgyűlési választáson elszenvedett ellenzéki vereségért. Másrészt kihátrál a zöldpolitikából, amikor nem képviseli egyértelműen a Lánchíd autómentesítését, a zöldügy támogatottságának növelését és a dugódíjat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »