Karácsony Gergely aláírta a BKV normatív támogatásáról szóló szerződést

A főpolgármester több hetes huzavona után végre aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló szerződést. Ezzel a BKV megkapja a 12 milliárdos normatív támogatást a kormánytól.

Szerencsére ugyanaz a szerződés, amit 2015 óta mindig köt a főváros és a kormány, az évet írták át benne – vallotta be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki korábban azt állította: nincs mit aláírnia, ezzel csak Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János köztársasági elnöknek van dolga.

Hírdetés

Mint kiderült, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) rendelkezésre állt a szerződés, amit a főpolgármesternek alá kellett írnia. Az ITM korábbi közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. A kifizetést az ITM és a fővárosi önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg, amit hétfő reggel a felek aláírtak a minisztériumban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »