Karácsony Gergely: A Fidesz az ország legszervezettebb kisebbsége

Karácsony Gergely: A Fidesz az ország legszervezettebb kisebbsége

„Célunk, hogy április 8-án az egész ország Hódmezővásárhely legyen” – mondta Karácsony Gergely azon a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményét értékelte az MSZP–Párbeszéd összefogás. 

http://mno.hu/

A miniszterelnök-jelölt szerint a történtek alapján egyértelmű, hogy két feltétele van az ellenzék áprilisi győzelmének. Egyik a magas részvétel (Hódmezővásárhelyen 61 százalék fölé ment), a másik, hogy a szavazatokat nem szabad megosztani, és csak a legesélyesebb jelöltet szabad indítani. Vagyis nem szabad egymással szemben ellenzéki jelölteket indítani. 

„Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a Fidesz az ország legszervezettebb kisebbsége”

– foglalta össze, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések az ellenzéki pártok között.

Az újságírókat természetesen a Jobbikkal és az LMP-vel való együttműködés érdekelte. Erről Karácsony Gergely azt mondta, a Jobbikkal nem lát lehetőséget az együttműködésre. Mert – mint többször is hangsúlyozta – „még van dolgunk a demokratikus ellenzéki oldalon”.

http://mno.hu/

Karácsony szerint nincs szükség az MSZP–Párbeszéd stratégiaváltására, mivel kezdettől azt mondják, közös jelölt kell, vagyis a legesélyesebb helyi jelöltet kell támogatni, mint ahogy az Veszprémben Kész Zoltán esetében is történt. Ezért az LMP-t is várják az egyeztetésre, de arról, hogy ki fogja felvenni a kapcsolatot kivel, a miniszterelnök-jelölt nem árult el részleteket.

„Mozgósító kampányt indítunk, talpra állítjuk az országot április 8-ig” – mondta a politikus, aki azt szeretné, hogy a március 15-i rendezvényükön már minden jelöltjüket be tudják mutatni.

Molnár Gyula MSZP-pártelnök azt mondta, mára lett nyilvánvaló az ország számára, hogy valami elkezdődött, a Fidesz egy nagyon komoly ütést kapott. „Most látjuk, hogy egy falat ledöntöttünk, az apátia falát. És a kellő számú részvétellel a legszervezettebb kisebbséget le lehet győzni.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »