Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Felháborodott olvasójuk küldte el az Origó szerkesztőségének azt a videót, amely azt bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, autója ugyanis a buszsávot használja – olvasható az Origó cikkében.

A felvételt beküldő olvasó a kora délelőtti órákban az Erzsébet hídon hajtott motorjával, amikor legnagyobb meglepetésére Karácsony Gergely hivatali autóját pillantotta meg. Az Origóhoz eljuttatott – fedélzeti kamera által rögzített – videón jól látható, ahogy a főpolgármestert szállító (a sajtóban már többször bemutatott) autó folyamatosan a buszsávban közlekedik, miközben a munkába igyekvő autósok a hídon ácsorognak. Karácsony Gergely tehát túl azon, hogy intézkedéseivel a fővárosban közlekedési káoszt idézett elő, a jelek szerint még a KRESZ előírásainak betartására sem hajlandó, és a buszsávban rövidíti meg az amúgy elviselhetetlenül hosszú menetidőt.

Az már korábban kiderült, hogy miközben a jogosítvánnyal nem rendelkező főpolgármester az autósokat hergeli, ő maga szívesen veszi igénybe a pozíciójához biztosított gépkocsit, természetesen sofőrrel együtt. Többször előfordult, hogy facebookos videóit is a hivatali autójából tette közzé – írja az Origó. Nem árt felidézni azonban, hogy Karácsony miképpen okozta a jelenlegi közlekedési állapotokat.

Hírdetés

Mint köztudott, tavaly áprilisban a főpolgármester a pandémiás veszélyhelyzetből adódó felhatalmazásával élve, saját hatáskörében meghozott döntésével váratlanul kerékpársávnak nevezte ki a Nagykörút egyik forgalmi sávját, ezzel jelentősen lassítva a belváros autós közlekedését.

A döntésről sem a lakossággal, sem a civil szervezetekkel nem egyeztetett, így sokan nem tudták mire vélni az út közepére az egyik napról a másikra felvitt sárga csíkokat. Idén nyár elején Karácsony tovább rontott a helyzeten azzal, hogy több nagyobb fővárosi beruházást egyszerre kezdtek meg. Ekkor kezdődött a Lánchíd sokáig halogatott felújítása, de komoly lezárásokra került sor a Blaha Lujza tér, valamint a pesti rakpart miatt is. A forgalomkorlátozások lényegében lehetetlenné tették az autós közlekedést Budapesten.

A folyamatos dugók, a közlekedési káosz a légszennyezettségi adatok romlásához is vezettek. Karácsony Gergely eközben cinikus nyilatkozataival jelentős indulatokat váltott ki elsősorban az autósokból. A főpolgármester közfelháborodást keltő reakciói közül is kiemelkedett, amikor azt követően, hogy a tarthatatlan közlekedési állapotokkal szembesítették, azt javasolta az autósoknak: szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »