Karácsony Gergely 2019-es ígéreteire emlékeztetett a fővárosi Fidesz

Karácsony Gergely főpolgármester 2019-es választási kampányígéreteire emlékeztetett a Fidesz fővárosi szervezete hétfőn közösségi oldalán.

A bejegyzésben azt írták: most, hogy Karácsony Gergely elindította kampányát a miniszterelnök-jelölti tisztségért, „ideje felfrissíteni memóriánkat”, ezért a főpolgármester „Budapest alkotmánya” című programjából idéztek.

Akkor a főpolgármester még úgy fogalmazott: „Budapest mindannyiunk közös otthona, ahol nincsenek első és másodrangú állampolgárok”, majd másodrendű állampolgárnak minősítette az autóval közlekedőket – emelte ki a Fidesz.

Arra is rámutattak: a főpolgármester akkor még úgy vélekedett, hogy „a főpolgármesternek, a kerületi polgármestereknek és a Fővárosi Közgyűlésnek nem üzleti vagy pártérdekeket, hanem az itt lakók érdekeit kell szolgálniuk”, majd benevezett a baloldali koalíció miniszterelnök-jelölti versenyébe.

Bár 2019-ben még azt írta, hogy „Budapest 23 kerületből álló egység, amelyen belül biztosítani kell a külső és a belső kerületek egyenletes fejlődését”, megválasztása után „lenullázta” a jobboldali vezetésű kerületek útfelújítási büdzséjét – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete.

Hírdetés

Arra is felhívták a figyelmet, hogy Karácsony Gergely választási programjában még az szerepelt, hogy „a városlakók politikai részvétele nem merülhet ki abban, hogy megválasztják a képviselőiket”. „Minden jelentősebb döntés előtt ki kell kérni az érintettek véleményét, különös tekintettel a tervezett beruházásokra” – állt a programban, majd a főpolgármester a nyilvánosság kizárásával módosította a Blaha Lujza tér felújítási terveit.

 

A főpolgármester azt is leírta, hogy „a városnak nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie, ahol minden közérdekű adat és szerződés nyilvános, könnyen hozzáférhető”, majd „ölbe tett kézzel nézte végig” a Leisztinger-Tüttő-féle „buszmutyit” és a Lánchíd ötmilliárd forintos drágulását – jelezte a Fidesz.

Hozzátették: a programban még az is szerepelt, hogy „a központi költségvetés Budapestet érintő fejezeteiről a Fővárosi Közgyűlés is döntést hoz”, ám Karácsony Gergely egyszemélyben döntött Budapest központi költségvetéséről.

Hangsúlyozták: Karácsony Gergely arról is írt, hogy „a főpolgármester, a kerületi polgármesterek és a Fővárosi Közgyűlés munkáját minden esetben a budapestiek érdekei határozzák meg”. „Ennek megfelelően a főpolgármester, a kerületi polgármesterek és a Fővárosi Közgyűlés felelősséget vállalnak a budapestieket érintő minden kérdésben” – vélekedett akkor a főpolgármester, majd másfél évig nem tett mást, mint panaszkodott, magyarázkodott, a kormányra mutogatott és mindenféle felelősséget hárított – emelte ki a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete felhívta a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely új programját olvasva emlékezni kell ezekre a hangzatos szavakra, „majd a kiábrándító valóságra”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »