Karácsony előnye 100 szavazattal nőtt

Karácsony Gergely főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben az újraszámolás második napján, így a jelenlegi városvezető már 146 szavazattal előzi kihívóját. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki – írja a Telex. Eddig nagyrészt kiegyenlített változások láthatók a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása közben, de a portál Karácsony Gergely stábjától úgy tudja, a jelenlegi főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben, így az eddigi 41-hez hozzáadva szerdán délután Karácsony 146 szavazattal vezet Vitézyvel szemben.

A portál azt írja, az újraszámolás közben vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól vagy csak néhány szavazatnyi különbség a változás. Erre példát is hoztak:

Hírdetés

az egyik kerület 24 szavazókörében például 14-ben jól számolták meg a szavazatokat a június 9-i választás éjszakáján is, ezen kívül 10 szavazókörben találtak egy-kettő, esetleg három olyan lapot, ami érvénytelen, vagy nem a megfelelő jelölthöz soroltak. De van olyan kerület, ahol 68 Karácsony Gergelyre leadott szavazatot számoltak Vitézy Dávidhoz, egy másik szavazókörben pedig 25 Karácsonyra leadott szavazatot Vitézyhez. Utóbbi úgy nyilatkozott, jelenleg az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »