Kapuvár mellett létesülhet az újabb menekülttábor?

Bár Pintér Sándor korábban azt ígérte, hogy a Vámosszabadi menekülttábor lesz az első amit bezárnak, mindez még várat magára. Közben azóta lakat került a debreceni és a bicskei menekülttáborra is. A Győr-Moson-Sopron megyei településen azonban még várhatnak erre az ott élők, vagy legalább mikor nyilvánítják zárttá a létesítményt. Legalábbis ez derült ki a belügyminiszter által, Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszából. Egyelőre az sem kizárható, hogy a Kapuvár melletti Miklósmajorban is megnyithatnak egy menekültállomást.

Magyar Zoltán írásbeli kérdésében arra volt kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa a Vámosszabadi menekülttábornak, hajlandóak-e végre zárttá tenni a helyiek és a környékbeliek biztonsága érdekében. Választ várt továbbá arra a hírre is, miszerint egy újabb befogadó állomás létesülne Győr-Moson-Sopron megyében, mégpedig a Kapuvár melletti Miklósmajorban.

Pintér Sándor válaszaiból az derül ki, hogy egyelőre biztosan nem fog lakat kerülni a Vámosszabadi menekülttáborra. A másik semmitmondó reagálásból úgy tűnik továbbá, hogy Miklósmajorral, mint lehetséges helyszínnel valóban számolnak a jövőben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »