Kapovári gyermekotthon: elítélték a fiatal kerítőt

Kapovári gyermekotthon: elítélték a fiatal kerítőt

Jogerősen 3 év javítóintézeti nevelésre ítélte a Kaposvári törvényszék azt a fiatalkorú lányt, akit az egyik gyermekotthonban történt kényszerítés, zsarolás és kerítés bűntette miatt ítélt el az elsőfokú bíróság. Az ügy szintén fiatalkorú másodrendű vádlottja két és fél évet kapott.

„Az elsőfokú bíróság feltárta a bűnösségi körülményeket. A bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyával, a folytatólagos elkövetéssel és a halmazattal összhangban áll az, hogy szabadságelvonással járó intézkedést alkalmazott a vádlottal szemben. Ennek a tartamát a tárgyi súlyra tekintettel helyes állapította meg. Így összességében az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozom” – mondta Némethné Halász Bernadett, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze.

A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

„Egyetértettünk az elsőfokú bírósággal abban, hogy nem lehet eltekinteni szabadságvesztéssel járó intézkedésnek az alkalmazásától. Ezért a másodfokú bíróság is helyesnek tartotta a javítóintézeti nevelésnek az elrendelését, és annak a tartama úgyszintén megfelelő. annak az enyhítésére a másodfokú bíróság a büntetési célok sérelme nélkül nem látott lehetőséget” – mondta Kaposvári Törvényszék tanácsvezető bírója, Völgyi Dezső.

Az ügy szintén fiatalkorú másodrendű vádlottja csak a fenyegetésekben és zsarolásokban vett részt. Az ő ítélete első fokon jogerőre emelkedett, két és fél év javítóintézeti nevelést

Szigorítanának

Szigorítana a fiatalok védelmén a Fidesz. A kormánypárt törvénymódosító javaslata szerint a jövőben bűncselekmény lenne, ha a gyermekvédelmi dolgozók nem jelentenék a tudomásukra jutott bántalmazást. A szülők pedig nem mondhatnák le sem a védőnői szolgáltatást, sem a gyermekorvosi ellátást. A Fidesz kabinetvezetője szerint a módosítással megelőzhető lenne a gyermekek halálra éheztetése, vagy folyamatos bántalmazása.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »