Kapitányi olimpiaértékelő: „Ragyogó a vívószereplés”

Kapitányi olimpiaértékelő: „Ragyogó a vívószereplés”

A vívók Udvarhelyi Gábor szerint soha nem készülhettek még olyan kifogástalan körülmények között, mint most.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Udvarhelyi Gábor, a vívók szövetségi kapitánya szerint a sportág ragyogóan szerepelt az olimpián. Kétségtelen, két arany-, egy ezüst és egy bronzéremmel nincs miért szégyenkezni, a női tőrözők kivételével minden olyan számban állt magyar a dobogón, amelyben elindultunk.

– Az az igazság, hogy köszönettel tartozunk a szövetség vezetőinek, mert még soha nem készülhettünk ennyire kifogástalan körülmények között, mint most, Rióra. Csodálatos teljesítményeket láthattunk. Kezdődött Szász Emesével, aki megkoronázta a pályafutását a győzelmével, remélem, még folytatja a vívást, Imre Géza negyvenegy évesen is vezéregyéniség volt, hajszál választotta el az aranyéremtől, ám ezen hamar úrrá tudott lenni, ezért vívhatott nagyszerűen a csapatban is. Az pedig, hogy Szilágyi Áron meg tudta védeni az olimpiai bajnoki címét, mindent elárul sportolói és emberi minőségéről. A párbajtőrcsapattól szép eredmény a harmadik hely. Ha a bronzmeccset elbukták volna a fiúk, akkor sem szólnék egy rossz szót sem, mert taktikusan, fegyelmezetten vívtak, és érmesek lettek.

Az Ukrajna elleni bronzmeccs ismét izgalmas lett a végére. A magyar csapat másfél perccel a vége előtt már nyolc találattal vezetett, ám Nyikisin szívósan küzdött, feljött egyre, de Rédli András a végén bevitt egy tust, majd elfogyott az idő, az ukrán már csak ezért sem tudott egyenlíteni, így nyert a magyar csapat 39-37-re.

– Amikor érezte, hogy nagyon ég a ház, Nyikisin elkezdett vabankolni – idézte fel a történteket Rédli András. – Ez a legszörnyűbb fegyver ilyenkor, a másik „minden mindegy” alapon tör előre, te pedig teljesen meg vagy lepve. Amikor megkaptam az első három tust, kicsit meg is illetődtem. Én bármihez nyúltam, nem jött be, ő bármit tett, az bejött, de a végén helyén volt a szívem. Hat másodperc volt hátra, ismét nekem rontott, beléptem, és a szeme közé vágtam a pengét, és ezzel eldőlt a mérkőzés. Nagyon boldogok vagyunk a bronzéremmel, csak amiatt van némi hiányérzetem, hogy szerintem a franciák az elődöntőben foghatóak lettek volna. Ott kicsit feszültebb voltam a kelleténél, de ezen már kár rágódni, a harmadik hely szép eredmény – foglalta össze a párbajtőrcsapat szereplését Rédli.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »