Kapható a 2022-es Regnum Marianum Kalendárium

Kapható a 2022-es Regnum Marianum Kalendárium

Szokásához híven, ismét kiadta a Pázmaneum Társulás a Regnum Marianum Kalendériumot. Immár 16. alkalommal jelenteti meg a dunaszerdahelyi székhelyű polgári társulás a felvidéki és a Kárpát-medencei magyarság számára íródott naptárt.

Az előszóban Marton Zsolt, váci püspök atya szól az olvasókhoz. A kalendárium naptár része, amely a felvidéki és a magyarországi egyházi ünnepeket is tartalmazza, a 60 éve elhunyt Dr. Marczell Mihály gondolatait tartalmazza.

A kiadványban emléket állítunk a Pázmaneum alapító elnökének, ThDr. Karaffa János lelkiatyának, akire írásaival gondolunk vissza.

Dr. Schmatovich János győri professzor ezúttal a Szent Korona képelmélkedéseiről ír. Molnár Péter, a Felvidékről származó lelkiatya, aki Abony település plébánosa az időről és az elmúlásról elmélkedik. Lénár Károly ünnepi beszédével idézzük meg Esterházy Jánosról alkotott képét. Mindszenty József hercegprímástól a csehszlovákiai kitelepítések alkalmával kiadott püspökkari körlevelét közöljük, amelyet a kisebbségek védelmében írt.

Hírdetés

Csáky Pál, egykori miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre keresi a választ, vajon „Milyen világot akarunk?” Dr. Farkas Zsolt, szőgyéni lelkiatya, a Jópásztor Alapítvány elnöke két elmélkedésével is megismerkedhetnek az olvasók az Adventről és a legnagyobb keresztény ünnepről. Karaffa Attila a mai kor keresztényi és világi szemléletéről értekezik.

A Barankovics Alapítvány történelmi jegyzetében a Trianon egyházkormányzati következményeiről ír. A felvidéki magyar katolikusok hírei mellett bemutatkozik az olvasóknak a komáromi Selye János Gimnázium, a TéKa Társulás, valamint Gubík László az Esterházy Akadémiát ismerteti írásában.

Ferenc pápa szentbeszédét is megtaláljuk a kalendáriumban, amelyet Budapesten mondott a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszuson. Nem hiányozhatnak az olvasmányok felnőttnek és fiatalnak egyaránt, valamint a felvidéki receptek és a mennyei humor sem.

Megrendelhető a +421915351066-os telefonszámom, illetve az [email protected] villámposta címen.

A dunaszerdahelyi és a komáromi járásban igény szerint a plébániák részére ingyenes kiszállítást biztosítanak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »