Kapával, gereblyével támadt a jegyzőre és a védőnőre a vérszomjas hárpia

Eltúlzottan enyhének értékelte, ezért a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést az ügyész a járásbíróság azon ítéletével szemben, melyben próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte azt nőt, aki még 2012-ben előbb kapával, majd gereblyével támadt Mezőtárkányban a helyi körjegyzőre, és a védőnőre – tájékoztatta a heol.hu-t pénteken dr. Szalóki Zoltán megyei főügyész.

Magyar Menedék - Badiny

2012-ben, egy novemberi reggelen a mezőszemerei körjegyző a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójának kíséretében kereste fel mezőtárkányi házában a bűnügy jelenlegi vádlottját, a most 43 éves asszonyt azért, hogy tisztázzák, indokolt-e kiskorú gyermekének védelembe vétele. A hivatalos személyként eljáró körjegyző és a közfeladatot ellátó védőnő az udvarra lépve igazolta magát, közölték jövetelük célját, majd megkezdték az ingatlan szemrevételezését. Ennek során a vádlott a melléképület közelében rátámadt a családgondozóra, és begörbített ujjaival többször is megkarmolta az arcát azzal a felkiáltással, hogy kikaparja a szemét. A körjegyzőnek sikerült lefognia az anyát, azonban mikor elengedte, a nő elszaladt egy kapáért, majd visszatérve azzal próbálta meg leütni a férfit. Ekkor a körjegyzőnek sikerült a földre vinnie támadóját, de ő a hátán fekve továbbra is bántalmazta, és úgy rugdosott felé, hogy a szemüvegét is leverte. Az ezt követően a helyszínről a hivatali gépkocsival távozó sértetteket a vádlott egy gereblyével kezdte üldözni, majd a kerti szerszámmal pókhálósra törte a jármű szélvédőjét.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, kisebb kárt okozó rongálás vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolta az asszonyt, akinek bűnösségét a bíróság megállapította, és őt két év, végrehajtásában öt évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

A járási ügyészség az ítélet ellen – a büntetés súlyosítása érdekében – fellebbezést jelentett be.

Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis a két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett halmazati cselekmények esetében a büntetés felfüggesztése nem alkalmas a büntetési célok elérésére, a vádlottal szemben – az elkövetés körülményeire, valamint a cselekmény és az elkövető fokozott társadalomra veszélyességére is figyelemmel -végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása indokolt.

Az ügyben az Egri Törvényszék hoz majd jogerős döntést a fellebbezés alapján.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »