Kapásnak kinéz egy érem, Hosszú megint robbanthat

Érmet várunk Kapás Boglárkától 400 gyorson, Hosszú Katinka könnyen beúszhat a 100 hát döntőjébe.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM!

A négyszeres Európa-bajnok Kapás Boglárka magyar idő szerint este fél nyolc után debütál a riói olimpián. Az Újpest törékeny világklasszisa 400 gyorson lép a rajtkőre, hogy előbb bebiztosítsa a helyét a középfutamban, majd a hétfő hajnali döntőben. Ki ne tudná, Kapás számaiban egyeduralkodó az amerikai Katie Ledecky, aki a mezőnyben egyedüliként ússza 4 percen belül a 400 métert. Kapás a londoni Eb-győzelmekor 4:03.47-es időt ment, Rióban majdnem négy másodpercet kellene javulnia, hogy eséllyel induljon Ledecky ellen. Ez elsőre lehetetlen küldetésnek tűnik, ha Kapás inkább a többi ellenfelére koncentrál, azt jól teszi. Ha nem is könnyen, de kinézhet neki ma éjjel egy érem.

Az immár egyszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka a második versenynapon is rajthoz áll, 100 háton hárman is megelőzik a világranglistán, az ausztrál Emily Seebohm tűnik favoritnak. Az esti előfutam után okosabbak leszünk, Katinka ma hajnali űrúszása után nem zárható ki egy dobogós helyezés. Hangsúlyozzuk, este még csak előfutamok lesznek, hétfő hajnalban a középfutamok jelölik ki Katinka helyét a mezőnyben.

Férfi 200 gyorson lehetetlen megtippelni, hogy Bernek Péter és Kozma Dominik mire lehet képes. Vasárnap Bernek elrontotta a 400 gyors előfutamot, csak bízhatunk benne, hogy egy nap alatt kiheverte a kudarcot. Kozma 5 századdal jobbat tud Berneknél, de így is csak 26. a világranglistán. Maradjunk annyiban, hogy egy középdöntővel mindketten kiegyeznének.

Ma este láthatjuk Balog Gábort 100 háton (irány a középdöntő), és a B szintje ellenére rajtengedélyt kapott Sztankovics Annát.

Hajrá, magyarok!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »