Kapás Boginak „megadatott, amiért kőkeményen megdolgozott”

Kapás Boginak „megadatott, amiért kőkeményen megdolgozott”

Éremért jött az olimpiára Kapás Boglárka, az megvan, akkor minek elégedetlenkedjen? Az edzője is csodálja a profizmusát.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

– Semmilyen hiányérzet nincs bennünk. Bogit abszolút nem érdekli, hogy milyen kevésen múlott az ezüstérem, persze, evés közben jön meg az étvágy… – fogalmazott az MNO-nak Virth Balázs, Kapás Boglárka edzője.

Mint mondja, látták, hogy nincs tőle messze a brit Jazz Carlin, de Kapás Boglárka a helyén kezeli a dolgokat, tudatosan az éremszerzésre készült, így teljesen elégedett a riói szereplésével.

– A 400 gyors után láttuk, hogy milyen jó formában van, az ottani szereplése komoly lökést adott neki a folytatásra, felszabadította és lazán, görcsmentesen állt oda a 800-ra.

Visszagondolva az Európa-bajnoki szereplése volt Virth szerint a felkészülés egyik kulcsmomentuma.

– Londonban lendületből, formába hozás nélkül úszott négy aranyat. Erre a sikerélményre tudtunk rápakolni még egy nagy adag munkát. A formába hozása jól sikerült, ennek köszönheti Bogi, hogy elérte a célját: érmet szerzett a riói olimpián.

Mint mondja, Kapás egyelőre ízlelgeti a hangulatot, megpróbálja feldolgozni a sikert, élvezi az olimpia hangulatát, a helyére teszi azt az élményt, ami megadatott neki, amiért kőkeményen megdolgozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »