Káosz Brüsszelben

Két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem repülőtér egyik terminálját. Meg nem erősített információk szerint a robbanás az American Airlines pultjánál történt.

A Belga nevű hírügynökség szerint lövések is eldördültek, és a robbanások előtt arabul üvöltöttek. A Sky News eközben azt írja, több száz embert a kifutópályára tereltek.

Halálos áldozatai is vannak a brüsszeli repülőtéren történt robbanásoknak

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt – jelentette a belga sajtó. A helyszíni beszámolók több tucat sérültről is említést tettek.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy kiürítik és lezárják a légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át. A környéken a vonatközlekedést is felfüggesztették. A Le Soir című helyi lap értesülései szerint a robbanások röviddel reggel 8 óra után történtek a repülőtér indulási oldalán, az American Airlines légitársaság irodája közelében.

Egy repülőgép van Brüsszel légterében Forrás: Flightradar24.com

Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek. A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott, több helyen betörtek az ablakok és leszakadt a plafon.

A robbanással kapcsolatos információk egyelőre nagyon homályosak. A CNN információ szerint még nem tudni, hogy terrorcselekmény történt-e, de nem kizárt, hogy az eseménynek köze van a napokban elfogott Salah Abdeslamhoz.

A Daily Mail írról ír: többen megsebesültek. A repteret evakuálják, a repülőgépjáratokat és a vasúti közlekedést leállították.

Szerző: VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »