Kánikula: Akár 37 fokot is mutathatnak a hőmérők Szlovákia déli részein

Kánikula: Akár 37 fokot is mutathatnak a hőmérők Szlovákia déli részein

Szerdán a legmagasabb hőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot, amit a magas páratartalom tesz majd még nehezebben elviselhetővé – figyelmeztet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi hálón.

Különösen a délutáni órákban javasolt a fizikai megterhelés korlátozása és az elegendő folyadékbevitel, ellenben nem tanácsos sokáig a szabadban való tartózkodás és a közvetlen napsugárzásnak való kitettség sem – áll a bejegyzésben.

A meteorológusok megjegyezték, hogy kedden több állomáson, különösen Szlovákia déli részén, 35 fokos maximum hőmérsékletet mértek.

Hírdetés

„A levegő ráadásul párás volt, ami még elviselhetetlenebbé tette a hőséget. A magas páratartalom miatt még az éjszaka folyamán sem hűlt le a levegő jelentősen.”

– magyarázta az SHMÚ. Az éjszakai minimumok többnyire 22 és 17 fok között alakultak. Délnyugaton ráadásul még magasabb volt a hőmérséklet. Konyha (Kuchyna) térségében hajnalban 25,8 fokot mértek.

A magas hőmérsékletek miatt szerdán több járásban első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A riasztás 14 órától 18 óráig tart.

Körkép.sk, teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »