Kammerer: Las Vegas után futóedzés a győri Püspökerdőben

Kammerer: Las Vegas után futóedzés a győri Püspökerdőben

Még egy év versenyzést vállalt, szeretné élvezni, s magából a maximumot kihozva lezárni a pályafutását Kammerer Zoltán, a győri színekben versenyző olimpiai bajnok kajakos. Zajlik körülötte az élet: televíziós vetélkedőben szerepelt, Mexikóban találkozott testvérével, majd Las Vegasban edzett, hétvégén pedig már fiatal csapattársaival futott a győri töltésen.

A 43 éves olimpiai bajnok kajakos néhány hete jelentette be, hogy folytatja pályafutását. A Győri Új Szó kérdésére elmondta: még egy év versenyzést vállal. „Nem tűzök ki célul világbajnoki címet, csupán szeretném jól érezni magam, élvezni, a maximumot kihozni, s boldogan lezárni a pályafutásomat. Az, hogy eredményekben ez majd mit jelent, később derül ki.”

A tavaly Győrben megjelent „15 év 45 Prima díjas ember” című interjúkötetben Kammerer arról beszélt, hogy megijedt, amikor 2020-ban arra gondolt, az utolsó felkészülését kezdte. „A legrettegettebb edzés a hosszútávfutás télen, szabadban. Februárban a magyaros télben futottam otthon 14 kilométert. Az utolsó két kilométeren eszembe jutott: 33 éve kajakozom, ez az utolsó kötelező téli futásom. Mi lesz utána? Lelassítottam, ki akartam élvezni. Az járt a fejembe: utálom, de nem szeretném, ha az utolsó lenne.”

Hírdetés

A tokiói olimpiára végül nem sikerült kijutnia, ám nehezen tudná elképzelni életét kajakozás nélkül, miközben a tévézésbe is belekóstolt. A Farm VIP után (aminek epizódjait még láthatják a TV2-n) egy kis lazítás következett, Zoli két év után találkozhatott testvérével a tengerentúlon, majd egy Las Vegas-i közös felkészülés következett a 14-szeres Amerika-bajnokkal, Dávid Zoltánnal. „Visszatérő vendég vagyok ott, hét napot töltöttem a városban. Kopasz Bálinttal váltottuk egymást, most ő edzőtáborozik kinn. Nagyszerű hely Las Vegas, de a kaszinózás nem hoz különösebben lázba: egyszer azért kipróbáltam, de nem volt szerencsém.”

Tíz kilométeres futással zárta a múlt heti felkészülést a Győri Graboplast Vízisport Egyesület: a Püspökerdőben a hazatérő Kammerer Zoltán is rótta a köröket.

Hatodik lettem 40 perc 50 másodperces idővel, ami közel van az egyéni rekordomhoz. Sokat edzem egyedül, így felüdülés, ha csapattársaimmal közösen tréningezhetek. A futást minden hónapban megismételjük, februárra szeretnék 40 perc alá menni. Egyébként is úgy tervezem, hogy a közeljövőben, az év eleji felkészülés alatt sokat edzem majd Győrben.”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »