Kamionnyi okostévé ellopásáért ítéltek el románokat Zalában

Többévnyi börtönbüntetésre és kiutasításra ítélt nem jogerősen a Lenti Járásbíróság öt román férfit, aki tavaly kifosztott egy okostévéket szállító kamiont – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit felidézte, hogy az öt román vádlott ismeretlen személyek megbízására lopta el a szlovák Samsung gyárból Olaszországba tartó kamion televíziókból álló rakományát. Egy-egy lengyel rendszámú személy- és tehergépkocsival követték a galántai gyárból induló kamiont, amelyen GPS-jeladót helyeztek el. A nyerges vontató Lentiben állt meg pihenőre, ahol a vádlottak éjfél után a plomba lefeszítésével kinyitották a pótkocsit, majd ellopták a rakományként szállított 121 televíziót.

A mintegy 18 millió forintot érő szállítmányt egy budapesti családi ház garázsában rejtették el.

Hírdetés

A lopáshoz használt autókat a rendőrség beazonosította, és két nappal később az M7-es autópálya egyik zalai pihenőhelyén elfogta a vádlottakat. A hatóság 120 televíziót lefoglalt, a hiányzó készülék árát a biztosító térítette meg.

A Lenti Járásbíróság a bűnösségüket beismerő, a tárgyaláshoz való jogukról lemondó vádlottakat az előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett lopás miatt.

Az elsőrendű vádlottat három év három hónap, a másodrendűt három év hat hónap, a harmadrendűt két év börtönbüntetésre ítélte, további két társuk három-három év börtönt kapott. Az első- és másodrendű vádlottat négy évre, három társukat pedig három évre kiutasították Magyarország területéről.

Az ítéletek nem jogerősek, mert a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »