Kameruni származású cseh csatárt igazolt a DAC

Kameruni származású cseh csatárt igazolt a DAC

Bastian Karsten Ayong a DAC futballcsapatának második új szerzeménye. A 20 esztendős kameruni származású cseh csatár az FK Příbramtól érkezett, és két és fél évre szóló szerződést kötött a sárga-kékekkel.

Ayong 1998. január 20-án született a kameruni Ombessában. Tizenkét éves korában a családjával Csehországba költözött, ahol először a prágai Slavia színeiben kezdett futballozni, majd 2012-ben a České Budějovice együtteséhez került. 2014-ben a Příbram ifjúsági korosztályos csapatába igazolt, és itt egyből felhívta magára a figyelmet. Ugyanis gólt lőtt a Benfica elleni ifjúsági BL-nyolcaddöntőben.

Hírdetés

2016 decemberében 18 esztendősen mutatkozott be a cseh élvonalban, ahol eddig 11 ízben pályára. A 2017/18-as szezonban hat góllal járult hozzá a II. ligában elért 2. helyhez és az ezzel a feljutáshoz. Az elmúlt őszt a lengyel Ekstraklasában, a Piast Gliwice együttesénél töltötte kölcsönben. Ayong kétszer a cseh U20-as válogatottban is pályára lépett, a támadó ma csatlakozik a DAC keretéhez.

„Karstent már hosszabb ideje figyeltük, és most lehetőségünk nyílt leigazolni, hiszen nyáron lejár a szerződése a Příbramnál. Egy jó felépítésű, erős csatárról van szó, aki képes megtartani a labdát” – nyilatkozta Ayongról a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »