Kamerák kereszttüzében – Interjú a Star Academy csíki versenyzőjével

Kamerák kereszttüzében – Interjú a Star Academy csíki versenyzőjével

Szőcs Renátával, a TV2 csatorna Star Academy tehetségkutató műsorának csíkszeredai versenyzőjével készítettünk telefonos interjút. Mint kiderült, nehéz volt megszokni a kamerákat, sok múlik azon, hogy ki milyen dalt kap, és hogy a szerettei hiányoznak leginkább a csíkszeredai lánynak.

szocsrenata4_tv2_b(fotók: TV2.hu)

– Mivel valóságshow-val egybekötött tehetségkutató jelleggel indult a műsor, felmerül a kérdés, mire számítottál, amikor jelentkeztél?

– Nem voltam tisztában azzal, hogy tényleg be leszünk zárva, és hétköznapi összefoglalók lesznek, úgyhogy egy kicsit meglepődtem. De nem gondoltam, hogy emiatt nem lesz olyan hatása a műsornak, mint mondjuk az X-Faktornak. Az elején furcsa volt, hogy minden lépésünket kamerák figyelik, mert én eléggé gátlásos vagyok, így az első hét arról szólt, hogy el kellett fogadnom a kamerákat.

– Mennyi információ jut el hozzátok arról, hogy mi zajlik a külvilágban?

– Semmilyen információ nem jut el hozzánk a külvilágból, például a facebookos dolgokról, a rajongókkal kapcsolatban semmit sem tudunk. Fogalmam sincs, hogy mekkora rajongótáborom van a Székelyföldön, pedig nagyon szeretném tudni. Örülök ennek az interjúnak, hiszen fogalmunk sincs semmiről, internetközelben egyáltalán nem lehetünk. A szülőkkel kapcsolatos otthoni történéseket általában elmondják, de mást nem. Velük személyesen nem beszélhetünk, csak a szerkesztőség juttatja el hozzánk az információkat. A szeretteinkkel csak az élő show alatt tudunk találkozni, akkor tudjuk őket megölelni. Ez nagyon rossz, az első héten teljesen magam alatt voltam emiatt, és honvágyam is volt, de úgy érzem, egyre erősebb vagyok, aminek nagyon örülök.

szocsrenata_tv2_b

– Hogyan zajlik egy átlagos hétköznap, és milyenek a szombatok, amikor már gőzerővel kell készülni az esti élő show-ra?

– A hétköznapok inkább a dalra való felkészülésről szólnak, azzal foglalkozunk. Ameddig a valóságshow-része is megvolt a műsornak, nagyon sok feladatot kaptunk, ezért eléggé nehéz volt teljesíteni. Most, hogy már nincsenek összefoglalók, még több lesz az énekóra, aminek nagyon örülünk. Úgy telik el egy nap, hogy kezdjük az énekórával, utána jön a koreográfus, táncolunk. Vannak szabad tevékenységek is, nézhetünk filmet vagy activityzhetünk. A legtöbbet mindenképp a dallal foglalkozunk, jönnek a mentorok, és foglalkoznak velünk. Úgy gondolom, hogy egy picivel jobb lesz így, az összefoglalók nélkül, mert jobban tudunk koncentrálni a szombati élő show-ra. A valóságshow-rész kicsit megnehezítette a felkészülést, ezért elfáradtunk.

– Hogyan látod magad a mezőnyben?

– Annyira erős a mezőny, hogy nem tudom megállapítani, mennyire lehetek erős, a szombati élő adások alkalmával mindig változó, hogy ki milyen. Szerintem a daltól függ leginkább, attól, hogy olyan dalt kapunk-e, amelyet magunkénak érzünk, és miként tudjuk előadni a színpadon. Nem tudom pontosan, kik válogatják a dalokat, teljesen véletlenszerű.

– Mire számítasz a műsor után? Furcsa lesz-e visszacsöppenni a régi kerékvágásba?

– Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lehetőségek jönnek majd, de már várom, hogy kapjak egy kis családi támogatást. Remélem, el tudok indulni ezen az úton, hiszen nagyon szeretem, amit csinálok. A legjobban a szeretteim hiányoznak, ha most lenne 15 percem, amikor bárhová elmehetek, hazamennék, Csíkszeredába, a barátommal, a szüleimmel és a nagyszüleimmel találkoznék.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »